Στον Ν. Σίμο ο κεντρικός έλεγχος, σε «ειδική αποστολή» ο Καλημέρης

Ο Νίκος Σιμος θα είναι πιθανότατα προεδρεύων-διευθύνων σύμβουλος και ο Τζώνυ Καλημέρης μέλος του ΔΣ, με ρόλο συντονιστή στα τηλεοπτικά ζητήματα. Η τελική μορφή του διοικητικού σχήματος θα καθορισθεί αφού πρώτα συγχωνευτεί η θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου, με νομοθετική ρύθμιση, αλλάζοντας τον νόμο Γερουλάνου, και με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τα υπουργεία Επικρατείας και Οικονομικών.

Το νέο ΔΣ εγκρίθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το ΕΣΡ. Η θητεία του νέου ΔΣ θα είναι τετραετής, καθώς εκείνη του προηγούμενου σχήματος έληξε στις 30 Ιουνίου. Τουλάχιστον μέχρι και σήμερα ισχύει ο κανόνας πως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι αυτομάτως ανακλητή από τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ και χωρίς αποζημίωση. Η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου έχει περιοριστεί στα 5.856,08 ευρώ (μεικτά).

Στο νέο σχήμα, που είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετέχουν ακόμη οι δημοσιογράφοι Ένυ Μαγιάση και Τέλης Σιαμαντάς, ο οικονομολόγος Νίκος Τέλλης ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, που είναι και μέτοχος της εταιρείας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος και ο Αρίστων Κοντιζάς, με αναπληρωματικό τον Συμεών Σαζακλόγλου, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους. Θυμίζουμε πως με απόφαση Γερουλάνου η αμοιβή στα μέλη του ΔΣ είχε κοπεί και λαμβάνουν χρήματα μόνο για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

Για τις θέσεις στο ΔΣ υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, καθώς αρχικά απορρίφθηκαν τα ονόματα της Άννας Παναγιωταρέα και του Νίκου Ρίζου, ενώ είπε «όχι» ο καθηγητής ΜΜΕ Στέλιος Παπαθανασόπουλος. Όσο για τον Γιάννη Βλαστάρη, ο οποίος είχε προταθεί από το ΠΑΣΟΚ για πρόεδρος, έμεινε εκτός μετά την αναφορά του ονόματός του σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ως «αχυράνθρωπου του Λαυρεντιάδη» και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο να μην επιμένει στην πρότασή του.

Ο Τζ. Καλημέρης, έχοντας εργαστεί σε Mega, Star και ΑΝΤ1, είναι η τέταρτη φορά που επιστρέφει στην ΕΡΤ. Αρχικά ήταν διευθυντής προγράμματος, επί διοίκησης του Άγγελου Στάγκου, και παραιτήθηκε εξαιτίας του «μαύρου» στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2004. Επέστρεψε ως σύμβουλος του επόμενου προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου και στη συνέχεια, στη μεταβατική περίοδο, πριν αναλάβει ο Γιώργος Γαμπρίτσος διευθύνων σύμβουλος, με απόφαση του Παύλου Γερουλάνου ήταν προεδρεύον μέλος του ΔΣ. Ο Νίκος Σίμος διατέλεσε διευθυντής στην «Καθημερινή» και στον «Ελεύθερο Τύπο» και γενικός διευθυντής στο Κανάλι της Βουλής και θεωρείται ένας έγκυρος, έντιμος και μετριοπαθής δημοσιογράφος που σέβεται τον αναγνώστη.


Σχολιάστε εδώ