Πάει και η ΝΕΠ για το άρθρο 99;

Το ενδεχόμενο να κάνει αίτηση υπαγωγής της ΝΕΠ Εκδόσεις στο άρθρο 99 εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας. Ανώτατο στέλεχός της βρέθηκε σε αρμόδια υπηρεσία του κράτους προκειμένου να πληροφορηθεί τους όρους υπαγωγής στο συγκεκριμένο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα. Η ΝΕΠ ελέγχει μια σειρά από εφημερίδες, όπως η «Espresso» και η «Athens News», και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ενώ έχει συμμετοχή στον Πήγασο και στη Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Η κρίση χωρίς τέλος στα Μέσα του Πέτρου Κυριακίδη έχει οδηγήσει τους εργαζομένους των εφημερίδων του στην εξαθλίωση. Οι απεργίες σε «Espresso» και «Athens News» ήταν το πρώτο βήμα στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
Στο μεταξύ, τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν μετά τη δήλωση του Πέτρου Κυριακίδη πως θα ζητήσει αποδέσμευση ορισμένων λογαριασμών του από τον Εισαγγελέα για την ομαλή ροή της μισθοδοσίας. Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της εταιρείας, ώστε να λαμβάνουν τα χρήματα απευθείας από το πρακτορείο διανομής Τύπου, τα οποία μαζί με τη διαφήμιση υπολογίζονται περίπου σε 600.000 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ομίλου αναζητεί άλλη ομάδα δημοσιογράφων προκειμένου να επανεκδώσει το περιοδικό «Bet».


Σχολιάστε εδώ