Να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των τέκνων των πολυτέκνων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Έτσι, αφού κατήργησε τους διορισμούς των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, εμφανίζοντας την Πολιτεία αναξιόπιστη, δεδομένου ότι όσοι επίστευσαν στον ισχύοντα νόμο και απέκτησαν το 4ο τέκνο τους είδαν το δικαίωμά τους να καταργείται, όταν μάλιστα το είχαν θεμελιώσει (!), στη συνέχεια, προκειμένου να εμποδίσει τα παιδιά των πολυτέκνων από το να σπουδάζουν στον τόπο της κατοικίας τους, μετέφερε τη Χαλκίδα στην Περιφέρεια Αττικής!

Αποτέλεσμα: Εάν κάποιο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, που κατοικούσε στην περιοχή της Αττικής και στις πανελλήνιες εξετάσεις είχε επιτύχει σε ΤΕΙ της επαρχίας, δεν ελάμβανε μετεγγραφή για το αντίστοιχο ΤΕΙ των Αθηνών ή του Πειραιώς, αλλά τον έστελνε υποχρεωτικώς στο ΤΕΙ Χαλκίδος. Όσα παιδιά, βεβαίως, κατέθεσαν αιτήσεις ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της αποφάσεως αυτής της υπουργού δικαιώθηκαν και έλαβαν μετεγγραφή για το αντίστοιχο ΤΕΙ Αθηνών ή Πειραιώς, πλην όμως το υπουργείο Παιδείας δεν εφήρμοσε τις αποφάσεις αυτές και για τʼ άλλα παιδιά, που εξ αγνοίας τους δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια. Λόγοι στοιχειώδους δικαιοσύνης επιβάλλουν την άρση αυτής της αδικίας.

Υπήρξε, όμως, συνέχεια στην αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της πρώην υπουργού: Kατήργησε το δικαίωμα της μετεγγραφής για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους στην αντίστοιχη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ που ήταν πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους ή που σπούδαζε ο (η) αδελφός (-ή) τους. Ο θεσμός ίσχυε για 32 χρόνια χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Θέσπισε με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 τρεις ειδικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων των πολυτέκνων και των τέκνων τους, και με Υπουργική Απόφαση καθορίζεται ο αριθμός των εισαγομένων για κάθε σχολή (επιπλέον του αριθμού των εισαγομένων με τη γενική σειρά) των ειδικών κατηγοριών. Επιπλέον είχε καθορίσει αντισυνταγματικώς όρια εισοδήματος για να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, με αυθαίρετη ερμηνεία όριζε όρια ηλικίας και ακόμη χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, όλως παρανόμως, απηγόρευσε με Υπουργική Απόφαση να δηλώνουν την ειδική κατηγορία για σχολές εκτός της περιφερείας του τόπου κατοικίας τους!

Όλα τα παραπάνω η προηγουμένη νέα ηγεσία του υπουργείου υπό τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη τα κατήργησε, αφού αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα των θεσπισθέντων ορίων εισοδήματος, το παράνομον της απαγορεύσεως για τις σχολές εκτός της περιφερείας του τόπου κατοικίας τους και το αυθαίρετο για τα δήθεν όρια ηλικίας των πολυτέκνων και των τέκνων τους. Η κατάργηση όλων αυτών των γελοίων ρυθμίσεων ισχύει για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Άφησε, όμως, ουσιαστικώς εκτός της ρυθμίσεως όλους εκείνους οι οποίοι είχαν επιτύχει σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ και διεγράφησαν, όπως και εκείνους οι οποίοι εάν δεν υπήρχαν οι παραπάνω απαγορεύσεις θα είχαν εισαχθεί με την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων και οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που εκκρεμούν ακόμη. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον καθηγητή κ. Κων. Αρβανιτόπουλο έχει χρέος να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών των πολυτέκνων που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Εφετεία, επιτρέποντας την εγγραφή τους αμέσως, ώστε να μην απολέσουν τουλάχιστον τη νέα χρονιά. Ακόμη, κατά τη φετινή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να επιτραπεί και στα παιδιά εκείνα που απεφοίτησαν τα προηγούμενα του 2011 έτη, όπως και σʼ εκείνους που απεφοίτησαν από ΕΠΑΛ (ομάδα Α), να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής εφέτος στο ποσοστό του 3%, το οποίο πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον σε 5%, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι παραπάνω αδικίες, που έγιναν σε βάρος των πολυτέκνων, εγκαινιάζοντας έναν νέο δίκαιο τρόπο διακυβερνήσεως. Αρχή άνδρα δείκνυσι.


Σχολιάστε εδώ