Με 50 δισ. περιουσία διαγράφεται όλο το χρέος!

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από όλο το δημόσιο χρέος… Να βγάλουμε τον βραχνά από πάνω μας, να δουλέψουμε μόνοι μας, χωρίς τους ανθύπατους και τους μπάστακες, χωρίς τους Τόμσεν, τον Τράα, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και αυτόν τον άθλιο γερμανοβιετναμέζο Ρέσλερ, που ξέχασε τόσο γρήγορα τι πέρασαν οι συμπατριώτες του, που χιλιάδες σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν, τι αίμα χύθηκε από την αμερικανική κατοχή, που ήθελε το Βιετνάμ αποικία της, προτεκτοράτο της Ουάσινγκτον.

Ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Χαριτάκης ξάφνιασε όταν, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, στη συζήτηση για το αν είναι ή δεν είναι βιώσιμο το χρέος και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία, τόνισε ότι υπάρχει διέξοδος.

Και ανέπτυξε την πιο κάτω απόλυτα λογική και υλοποιήσιμη πρόταση:

«Ας πούμε ότι αύριο λέμε ότι θα πουλήσουμε οποιαδήποτε περιουσία όχι σε ευρώ, αλλά σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. Παίρνουμε τα ομόλογα στην τιμή που έχουμε, ας πούμε στο 25% της τιμής τους.

1 ευρώ-ομόλογο = 25 σεντ.

Εάν δώσετε 50 δισ. περιουσία (αξία), διαγράψατε όλο το δημόσιο χρέος!

Άρα υπάρχει τρόπος αυτή η αναλογία που λέμε, χρέος και ιδιωτικοποίηση, να μειωθεί γρήγορα.

Δεύτερον… Αυτοί που λένε σκουπίδι το ομόλογο και το πουλάμε στα 25 σεντ και δεν το θέλουμε και πάρτε το από μπροστά μας… παρ’ όλο που το καινούργιο ομόλογο έχει την εγγύηση του EFSF να βγούνε στην αγορά και να πάνε να το πουλήσουνε… και αν εγώ θέλω να αγοράσω μια εταιρεία προς 1 δισ. θα προσφέρω 5 δισ. την άλλη μέρα και τότε ας έρθει κάποιος να πει γιατί τα 5 δισ. είναι λίγα για το ελληνικό Δημόσιο.

Και, τρίτον, ο κ. πρωθυπουργός δεν θα πάρει χρήματα για να ξοδέψει για το ελληνικό Δημόσιο… θα πάρει χαρτιά και να τα κάψει στην πλατεία Συντάγματος και όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι, ότι ξεχρεώσαμε δίνοντας την περιουσία μας και δεν θα δώσουμε λεφτά πίσω στον κρατικό προϋπολογισμό… για να δημιουργήσουν νέες δαπάνες και δημόσια χρέη.

Ξεπουλάμε; Ας πούνε για το 1 δισ. όχι, για τα 4-5 δισ.;».


Σχολιάστε εδώ