Λύση τύπου «Χαλυβουργία» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Και αυτό γιατί, παρ’ όλο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει στα σοβαρά να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για να βάλει το σοβαρό αυτό πρόβλημα στην πορεία επίλυσής του, ένας επιπόλαιος χειρισμός κάποιων παραγόντων της συνδικαλιστικής ηγεσίας υπάρχει κίνδυνος να τινάξει την όλη υπόθεση στον αέρα.

Πιο συγκεκριμένα, το σωματείο «Τρίαινα» με εξώδικό του προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων σταματάει η συντήρηση των μπαταριών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται μέσα στις γυάρδες και έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα στον ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως είναι ευνόητο, η είδηση προκάλεσε έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση, η οποία έχει αποφασίσει να μην αφήσει να απαξιωθούν και αχρηστευτούν αυτά τα υποβρύχια, τα οποία χρειάζεται επειγόντως το Πολεμικό Ναυτικό και έχουν πληρωθεί με χρυσάφι από τα δημόσια ταμεία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε μια πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. Αλλά μέχρι αυτήν την ώρα οι διαμεσολαβητικές αυτές προσπάθειες δεν απέδωσαν τίποτα, γιατί η συνδικαλιστική ηγεσία της «Τρίαινας» δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας.

Έγκυρες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αν η αδιαλλαξία συνεχιστεί, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει δύσκολες αποφάσεις, γιατί δεν έχει δικαίωμα να αφήσει την περιουσία του Δημοσίου να καταστραφεί


Σχολιάστε εδώ