Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΟ τραπεζικός δείκτης έχει καταστεί τελευταίως πεδίο «βολής» ακόμα και για ημερήσιους traders. Ενδεικτικό της ευμεταβλητότητάς του πλέον και το ότι την περασμένη Τετάρτη άλλαξε συνολικά 7 φορές πρόσημο. Πάντως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι εξελίξεις στην Κύπρου, αφού οι πιέσεις έστειλαν το χαρτί της Cyprus Popular Bank σε limit down την Τετάρτη, την ίδια ώρα που η κυπριακή Κεντρική Τράπεζα ζητούσε παραιτήσεις στελεχών της.
ξΠάντα στις τράπεζες, η Γενική είναι αυτή που έδωσε είδηση με την απόφαση για reverse split με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε εκατό παλαιές.
ξJumbo: Προχωράει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,21 ευρώ ανά μετοχή και σε περαιτέρω επέκταση με την προσθήκη πέντε ακόμα υπερκαταστημάτων.
ξΘετικές ανακοινώσεις και από το Πλαίσιο: Αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο…
ξΔΕΗ: Έντονο το ενδιαφέρον για τον τίτλο μεσοβδόμαδα, και μάλιστα με αρκετές μεγάλες εντολές. Μένει να δούμε κατά πόσον αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες…
ξΣτον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ γύρισε στην κατηγορία των μετοχών που κινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αρνητικό πρόσημο. Πάντως, δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή μας ότι παρά την αρνητική επίδοση αυξήθηκε εντυπωσιακά ο όγκος για τον τίτλο…
ξΠροσοχή τις επόμενες ημέρες για τυχόν άμεσες εξελίξεις, πάντα στον τραπεζικό κλάδο. Αν προκύψουν ειδήσεις, θα είναι από το «μέτωπο» της Αγροτικής Τράπεζας, της Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οψόμεθα…
ξΕίχαμε καιρό να ακούσουμε θετική επιχειρηματική είδηση και αίφνης είχαμε δύο: Η ΓΕΚ Τέρνα, σε συνεργασία με την ιταλική Impregilo, φαίνεται πως παίρνει το έργο για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
και η Σωλ. Κορίνθου αναλαμβάνει να προμηθεύσει τους σωλήνες για τον αγωγό φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη!


Σχολιάστε εδώ