MUSIC+MEDIA

// Δισκογραφική κινητικότητα εν μέσω θέρους! Μπορεί όλη η ελληνική οικονομία να έχει παραλύσει λόγω πολιτικών εξελίξεων αλλά και λόγω του ελληνικού καλοκαιριού, αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τη μουσική βιομηχανία της χώρας.
// Από τη μια πλευρά έχουμε τη μεγαλύτερη υπόθεση όλων, τη συγχώνευση ΕΜΙ – Universal, η οποία σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό φαίνεται να παίρνει το πράσινο φως, με διαφορετικές προϋποθέσεις σε κάθε περίπτωση.
// Αυτό που φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ότι είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί η Universal να αποκολλήσει τη Virgin από το σώμα της ΕΜΙ.
// Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την ελληνική αγορά, καθώς θα προικίσει έναν ενδιαφερόμενο παίκτη με έναν ενδιαφέροντα διεθνή κατάλογο και ένα αρκετά εναλλακτικό και φρέσκο προφίλ για τα ελληνικά δεδομένα.
// Μια τέτοια εξέλιξη επιβεβαιώνει τη χαμηλών τόνων προσέγγιση που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η Μαργαρίτα Μάτσα και αυτό που θα πρέπει κανείς να θεωρεί δεδομένο είναι ότι, όπως κι αν εξελιχθεί η συγχώνευση, θα έχει ουσιαστικό ρόλο στα δισκογραφικά δρώμενα της επόμενης μέρας.
// Μια άλλη σημαντική υπόθεση, η ενδεχόμενη συνεργασία Sony και Spicy, αν δεν εγκαταλείφθηκε σίγουρα, φαίνεται να αναβάλλεται. Ως εκ τούτου και με δεδομένη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ήταν επιβεβλημένη η απόφαση της διοίκησης της Sony να περιορίσει το σχήμα της εταιρείας μέχρι να φανεί πιο καθαρά προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.
// Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Δόξας προχωράει στη δημιουργία του δικού του label, Front Seat, στο οποίο θα συνεργαστεί με τον Θάνο Καραγρηγόρη. Ο Γιάννης Δόξας επεξεργαζόταν καιρό την ιδέα αυτή και βρήκε το καλύτερο ίσως timing να προχωρήσει, καθώς, ενώ υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη βούληση από δισκογραφικές να τα αναδείξουν.
// Το ότι δεν προχωράει τώρα με τη Sony δεν σημαίνει ότι η Spicy μένει στάσιμη. Έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός νέου label μαζί με τον Σιγανό και τον Βαλεντίνο, με το οποίο θα αναπτύξουν πιο λαϊκό ρεπερτόριο.
// Στο label αυτό θα υπάρχει υποστήριξη από τον Sfera και τον Derti, γεγονός που δεν αποκλείει την πιθανότητα σε αυτό το label να υπάρχει και εμπλοκή του Γιώργου Πολίτη.
// Ο Γιώργος Πολίτης είναι ο πλέον κινητικός αυτήν την περίοδο και είναι πολύ πιθανό το φθινόπωρο να τον βρει να ηγείται ενός νεοσύστατου ομίλου ραδιοφώνων, που, σε συνδυασμό με τη δύναμη του outdoor, θα αποτελέσουν μια πολύ δυνατή επιλογή για τη διαφημιστική αγορά.


Σχολιάστε εδώ