Τι συμβαίνει στο Τζάνειο;

Ενώ λοιπόν υπάρχει σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση και ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αποφασίσει να παγώσουν οι κάθε είδους δοσοληψίες με την εταιρεία μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, η ΑΒΑΞ, με επιστολή της προς τη διοίκηση του Τζανείου, ζητά να της καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα και απειλεί ότι σε περίπτωση άρνησης θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία!

Επειδή όμως μιλάμε για το Τζάνειο, πολλά ακούγονται τελευταία για έναν διαγωνισμό για αγορά συρραπτικών ύψους 680.490 ευρώ, ο οποίος διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και κατακυρώθηκε περίπου πριν από έναν μήνα, δηλαδή στις 7 Ιουνίου 2012! Τι συνέβη άραγε όλο αυτό το διάστημα; Και τι αλλαγές έγιναν στις εταιρείες που συμμετείχαν;

Μήπως κάποια από τις εταιρείες που είχαν προκριθεί και θα έπαιρναν τον διαγωνισμό είχε… εκχωρήσει τη σύμβαση που θα υπέγραφε με το νοσοκομείο σε άλλη εταιρεία, η οποία δεν είχε καν λάβει μέρος στον διαγωνισμό; Να σημειώσουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με ανάλογο διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Μεταξά, αλλά αυτή η διαδικασία «κόλλησε», γιατί οι νομικοί σύμβουλοι του νοσοκομείου σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι με βάση τον νόμο περί προμηθειών των νοσοκομείων (2955/2001) δεν προβλέπεται η δυνατότητα εκχώρησης της προμήθειας από αυτόν στον οποίο έγινε η καταχώρηση αυτής σε άλλον.

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει προβλεφθεί η δυνατότητα εκχώρησης, τονίζουν οι νομικοί σύμβουλοι, είναι ότι κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού ελέγχεται η φερεγγυότητα του κάθε συμμετέχοντος, ενώ δεν είναι δυνατός ο εκ των υστέρων έλεγχος αυτού προς τον οποίο θα γίνει η εκχώρηση της προμήθειας. Εξάλλου, με την εκχώρηση της προμήθειας σε τρίτον, μη συμμετέχοντα στον διαγωνισμό, καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των λοιπών συμμετεχόντων.

Αυτή τη νομολογία, άραγε, δεν τη γνωρίζουν οι νομικοί σύμβουλοι του Τζανείου ή απλώς δεν ρωτήθηκαν από κανέναν;

****

// Έγκυρες πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι στο Τζάνειο νοσηλεύονται 4 άτομα με επιπλοκές στην υγεία τους λόγω τσιμπήματος από κουνούπια που μετέφεραν τον ιό του Νείλου. Και οι 4 ασθενείς δεν διατρέχουν κίνδυνο.


Σχολιάστε εδώ