Στο κόκκινο και η «Espresso»

Η δήλωση έγινε στον διευθυντή του ραδιοφώνου του Flash για να μεταφερθεί στους εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούνιο, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας. Στην «Espresso» η κατάσταση είναι έκρυθμη και αντιπροσωπεία των εργαζομένων που συναντήθηκε με τον εκδότη άκουσε την ίδια δήλωση περί αιτήματος στον Εισαγγελέα. Στην εφημερίδα, πάντως, αναστέλλεται η έκδοση του στοιχηματικού ένθετου περιοδικού «Bet», το οποίο ανέβαζε την κυκλοφορία της εφημερίδας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Απλήρωτοι και στο ΑΠΕ!

Απλήρωτοι θα μείνουν οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, που αναβλήθηκε μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.

Έχει, ωστόσο, ενδιαφέρον η αποκάλυψη που έκαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ πως η μισθοδοσία καθυστέρησε λόγω της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας να ζητήσει την εκπόνηση μελέτης για το αν πράγματι το ΑΜΠΕ χρειάζεται τα χρήματα που αιτήθηκε (από τον Μάιο). Έτσι, δεν εγκρίθηκε το ποσόν της μισθοδοσίας και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν το τέλος Αυγούστου. Το δεύτερο σενάριο λήψης δανείου, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΠΕ, δεν μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω της απροθυμίας των τραπεζών να δώσουν δάνειο στο Πρακτορείο, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

• Στα άκρα οι σχέσεις της ΕΤΕΡ με το ραδιόφωνο του Alpha. Οι τεχνικοί, μετά την άρνηση της διοίκησης να πάρει πίσω τις απολύσεις και να συνεχίσει την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την πενθήμερη εργασία, προχωράνε σε δεκαήμερη απεργιακή κινητοποίηση. Την ίδια ώρα, οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι πήραν στα χέρια τους το κείμενο των ατομικών συμβάσεων, από το οποίο προκύπτει πως μετά την αποδοχή των περικοπών, για τις οποίες δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό, όλα τα επιδόματα ενσωματώνονται σε ενιαίο μισθό, ενώ προβλέπεται πως δεν θα δοθεί καμία αύξηση, ακόμη κι αν αποφασισθεί στο μέλλον, ακόμη και αν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων και των υπαλλήλων με επιστολή τους στη διοίκηση μετά τη Γενική Συνέλευση που έγινε δηλώνουν τη διάθεση των εργαζομένων να στηρίξουν για μια ακόμη φορά το ραδιόφωνο…


Σχολιάστε εδώ