Βάζουν λεφτά στο Mega, πληρώνουν Studio ATA και Άνωση

Ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν βάλει ήδη από 1 εκατ. ευρώ και θα καταθέσουν ακόμη 2,2 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 2,7 εκατ. ευρώ ο δεύτερος.

Εκτιμάται πως, αν το κανάλι δεν λάβει νέο δάνειο για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανεισμού, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει μόνο με τα έσοδα από τη διαφήμιση που διαρκώς μειώνεται, παρά τις περικοπές, τις απολύσεις και τη γενικότερη λιτότητα.

Για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για τη σχεδιαζόμενη αύξηση, έχουν πέσει χρήματα στο κανάλι. Ήδη ως προκαταβολή οι μέτοχοι –πριν από την αύξηση– έβαλαν, παρά τις εσωτερικές τους διαφωνίες, 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ήταν από ΔΟΛ και Πήγασο και το 1 εκατ. από τους υπόλοιπους μετόχους. Από αυτά τα 2 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην UEFA ως υποχρέωση για τη μετάδοση του Champions League, 536.000 ευρώ στην Άνωση, 400.000 ευρώ στο Studio ATA και 29.000 ευρώ στην ON Productions.

Μετοχική σύνθεση με… σενάρια

Ρευστότητα και για τη μελλοντική μορφή του Mega. Στην περίπτωση που συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μόνο οι βασικοί μέτοχοι, ο Πήγασος θα αυξήσει το μερίδιό του σε 30,74% από 26,82%, ο ΔΟΛ σε 25,35% από 22,11%, ενώ θα μειωθεί το ποσοστό της Benbay (Ρέστης) σε 4,52% από 5,26% και του επενδυτικού κοινού, όπου περιλαμβάνονται και οι Όμιλοι Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου, σε 39,39% από 45,81%. Όλα θα εξαρτηθούν, δηλαδή, από το ποιοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου, καθώς ΔΟΛ και Πήγασος έχουν δηλώσει πως θα διατηρήσουν το ποσοστό τους για έξι μήνες, ενώ θεωρείται βέβαιο πως και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Είναι γνωστό πως υπάρχει πάντοτε η πρόταση για συγχώνευση του Mega με το Star, που θα φέρει όμως τον Όμιλο Βαρδινογιάννη σε πλεονεκτική θέση, έχοντας την πλειοψηφία των μετοχών. Το Mega συμμετέχει και σε πέντε εταιρείες, έχοντας το 100% της Τηλέτυπος Κύπρου (Λευκωσία), το 100% της Τηλέτυπος Εμπορική (Λευκωσία), το 25% (εμμέσως) της Πολιτιστικής και Πληροφοριακής Εταιρείας ο Λόγος (Λευκωσία), το 15,61% της Ψηφιακός Πάροχος (Digea) και το 1% της Τηλεοπτικά Δικαιώματα.


Σχολιάστε εδώ