Αποφασισμένος για ρήξεις ο Σαμαράς

Αποτελεί ταυτόχρονα και προειδοποίηση ως προς τον τρόπο που η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα. Ύστερα από προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά προς τους αρμόδιους υπουργούς, επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, άνοιξαν την επιχείρηση κι επέτρεψαν σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούσαν να εργαστούν. Από την κυβέρνηση επικαλούνται μάλιστα το γεγονός ότι περισσότεροι από εκατό εργαζόμενοι είχαν προσέλθει στις αρχές και είχαν καταγγείλει ότι μερίδα των απεργών εμπόδιζε την πρόσβασή τους στους χώρους εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Χαλυβουργία και, το κυριότερο, ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος, εξερράγη. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο» φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τους ζήτησε να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους διαδικασίες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό θα προκαλούσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου, να το γνωρίζουν καλά όλοι αυτό» έσπευσε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας ως προς τη στάση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες. Στο ίδιο μήκος κύματος στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι «σκηνές όπου 50-100 άτομα μπλοκάρουν σταθμούς, λιμάνια ή εισόδους ξενοδοχείων δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο μέλλον». Η προειδοποίηση απευθύνεται στα κόμματα της Αριστεράς που στο παρελθόν «πριμοδότησαν» και στήριξαν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Θα μπει τέλος σε εξωφρενικές απαιτήσεις συνδικαλιστών που συμπεριφέρονται σαν συνιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όπου εργάζονται» τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα έχει τη συναίνεση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών με δεδομένο το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τους συνδικαλιστές.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου φέρουν τον κ. Σαμαρά αποφασισμένο να συγκρουστεί, καθώς λόγω και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης πρέπει να τεθούν οι βάσεις ώστε η χώρα να λειτουργήσει με νέους κανόνες. «Η εποχή των ισορροπιών, των ελιγμών και των διπλωματικών κινήσεων έχει παρέλθει προ πολλού» λένε συνομιλητές του. Ενώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν την ανάγκη να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση μια πολιτική ρήξεων. «Αν ο Σαμαράς δεν συγκρουστεί και δεν προχωρήσει σε μεγάλες ανατροπές, δεν πρόκειται να πετύχει στους στόχους του» σημειώνουν.


Σχολιάστε εδώ