Αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΤ προς τα ΜΜΕ ζήτησαν από τον Σαμαρά οι εκδότες

Παρόντες στη συνάντηση με τους Στ. Ψυχάρη, Δ. Ρίζο και Μ. Αθανασιάδου, εκ μέρους της ΕΙΗΕΑ, ήταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου. Οι εκδότες έθεσαν όλα τα θέματα που απασχολούν θεσμικά την ΕΙΗΕΑ και ζήτησαν άμεσα λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε το θέμα της παράτασης στη δημοσίευση των ισολογισμών, ένα θέμα που παραμένει θολό μετά τις εκλογές. Οι εκδότες κατέθεσαν στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία για τις ευρωπαϊκές χώρες ισχύει η δημοσίευση των ισολογισμών έως το 2015 και ζήτησαν παράταση του καθεστώτος και για την Ελλάδα για δύο χρόνια. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου 2012.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε με επιμονή ήταν η αποπληρωμή των χρεών των δημόσιων οργανισμών από διαφημιστικές καμπάνιες στον Τύπο και κυρίως τα χρέη του ΕΟΤ, με τους εκδότες να ζητούν άμεση αποπληρωμή ή συμψηφισμό.

Η ατζέντα περιλάμβανε ακόμη το πάγιο αίτημα της ΕΙΗΕΑ για τις αστικές αποζημιώσεις, την κατάργηση δηλαδή ή την αλλαγή του νόμου περί αγωγών. Όπως, επίσης, και την αλλαγή του νόμου για το Καταστατικό της Ένωσης Ιδιοκτητών. Η ΕΙΗΕΑ δεν μπορεί να προχωρήσει στην ένταξη των εκδοτών εβδομαδιαίων εφημερίδων, όπως αποφάσισε πριν από έναν χρόνο, επειδή για την αλλαγή Καταστατικού απαιτείται έκδοση νόμου! Οι εκδότες έθεσαν θέμα επίσης για τη λειτουργία των μπλογκ και των διαδικτυακών σελίδων, ένα ζήτημα που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Τύπο το επόμενο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ