Απαιτούνται γενναίες και καινοτόμες αποφάσεις

Κύριε Πρόεδρε,

Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος εσείς και η κυβέρνησή σας.

1. Μήπως μέσα στις πολλές σας σκέψεις μπορείτε να συμπεριλάβετε και την απόφασή σας για δραστηριοποίηση όλων των στελεχών που καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις (διότι η πολιτική παρουσία είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική), ότι θα πρέπει να εργάζονται από 7 π.μ. έως 10 μ.μ. με έλεγχο παρουσιολογίου και με την εντολή όποιος δεν βρίσκεται αδικαιολογήτως στη θέση του να αντικαθίσταται;

2. Μήπως θα έπρεπε για εξοικονόμηση χρημάτων κάθε εργαζόμενος Έλληνας να εργάζεται μισή ώρα επιπλέον την ημέρα και το αναλογούν ποσόν να αποδίδεται από τον εργοδότη στο δημόσιο ταμείο υπέρ του κράτους;

Επίσης, για τους αλλοδαπούς με άδεια εργασίας να υπάρχει επιπλέον απασχόληση, και αυτή αποδιδόμενη.

3. Θα πρέπει σε κάθε κάτοικο του εξωτερικού που αγοράζει σπίτι αξίας άνω των 200.000 ευρώ να δίδεται ελληνική βίζα, με την προϋπόθεση, αν η ετήσια δήλωσή του αποδεικνύει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μεταβίβαση του ακινήτου και παραμένει στον ίδιο κάτοχο, να ανανεώνεται η βίζα για ένα έτος. Επίσης, σε όσους επενδύουν πάνω από 2.000.000 ευρώ στην Ελλάδα εντός διετίας να χορηγείται υπηκοότητα.

4. Γνωρίζετε ότι επί σειρά δεκαετιών οι Έλληνες εξασφάλιζαν τα χρήματά τους με την αγορά ακινήτων. Σήμερα, με τη δίωξη και την υπερφορολόγηση των ακινήτων αποδείχθηκε αντιοικονομική η κατοχή τους και συνεπώς πωλούνται.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει καθίζηση της αγοράς και οι Έλληνες να αναγκάζονται, αντί να τοποθετούν σε ακίνητα, να καταθέτουν με διάφορους τρόπους τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Πρέπει να ισχύσει διάταξη που να εξασφαλίζει για τους Έλληνες που επαναπατρίζουν τα κεφάλαιά τους με σκοπό την αγορά ακινήτων μείωση του ΦΠΑ στο 50%.

Έτσι θα ανέβει η αξία των ακινήτων των ιδιωτών, με συνέπεια την αυτόματη αύξηση της αξίας των ακινήτων του Δημοσίου.

Προ κρίσης η αξία των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόταν στα 400 δισ. ευρώ. Σήμερα, μετά την απαξίωση της αγοράς, το ποσόν αυτό ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ.

Χωρίς την άνοδο της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας δεν θα έχει άνοδο και η δημόσια. Όταν ανέβει λοιπόν η αξία των ακινήτων του Δημοσίου, θα υπάρξει δυνατότητα πώλησης, με στόχο την κάλυψη του δημόσιου χρέους.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να σας επισημάνω ότι, αν δεν παρθούν γενναίες και καινοτόμες αποφάσεις, κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, το οικονομικό πρόβλημα δεν έχει καμία λύση.

Η ζωή όλων θα είναι δυσκολότερη, καθώς και η ζωή των πολιτευομένων, από πρωθυπουργό μέχρι και του τελευταίου δημόσιου κρατικού λειτουργού, προσωρινή και πρόσκαιρη.


Σχολιάστε εδώ