ΦΟΥΛAΡΕΙ η Εθνική Νέων για το χρυσό στο Euro 2012

Απέναντί της η κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, η Ισπανία. Η ίδια χώρα που στέρησε από την Ελλάδα άλλα δύο χρυσά.

Το πρώτο σε επίπεδο Ελπίδων, όταν οι Ίβηρες επικράτησαν 1-0 της ελληνικής ομάδας το 1998 στη Ρουμανία εξαιτίας μιας άστοχης εξόδου που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Τη δεύτερη φορά σε επίπεδο Νέων. Ήταν το καλοκαίρι του 2007 όταν ο Νίνης, ο Μήτρογλου και ο Παπασταθόπουλος οδηγούσαν την Ελλάδα στον τελικό, αλλά κι εκεί οι Ισπανοί επικράτησαν 1-0.

«Τώρα είναι η σειρά μας», υποστηρίζει ο αρχηγός και κορυφαίος παίκτης της ομάδας Γιώργος Κατίδης. Η ψυχολογία των νεαρών διεθνών τούς επιτρέπει να αισιοδοξούν για επικράτηση επί των Ισπανών, από τους οποίους ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του τουρνουά, επειδή η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να ισοφαρίσει. Την ψυχολογία τόνωσαν τόσο η νίκη επί της Πορτογαλίας, που άνοιξε τον δρόμο για τα ημιτελικά, όσο και η πρόκριση επί της Αγγλίας, παρά τα σφυρίγματα του ανεκδιήγητου διαιτητή Χάνσεν. Ο δανός ρέφερι ανακάλυψε πέναλτι σε μια ξεκάθαρη φάση και απέβαλε τον Στέφανο Καπίνο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με την Εθνική Ελλάδας μπροστά στο σκορ (1-0). Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την ισοφάριση των Άγγλων στο 56′, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κατάφεραν να σκοράρουν στο 108′ με τον Λυκογιάννη και πήραν παλικαρίσια την πρόκριση.

Στον σημερινό τελικό θα απουσιάσει ο Καπίνο. Στη θέση του θα παίξει ο Σωκράτης Διούδης, που μπήκε και στον ημιτελικό αντί του Διαμαντάκου. Απέκρουσε πέναλτι του Χαλ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και είχε εξαιρετική απόδοση μέχρι τη λήξη του ματς.β «Ονειρεύομαι πως θα πάμε να πάρουμε το τρόπαιο και θα επιστρέψουμε με αυτό στην Ελλάδα», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ ο χρυσός σκόρερ του ημιτελικού, Μπάμπης Λυκογιάννης.

«Η Ελλάδα έχει εξαιρετική ομάδα. Στο πρώτο ματς εναντίον τους προηγηθήκαμε με 2-0, αλλά έπαιξαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός είναι ένας τελικός και, παρόλο που κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ελπίζω πως θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Χεράρ Ντεουλοφέου, παίκτης της Μπαρτσελόνα και ηγέτης της Εθνικής Νέων της Ισπανίας.

Το δημιούργημα της Μασία, δηλαδή της περίφημης Ακαδημίας που έχει η Μπαρτσελόνα, απλώς κατέθεσε την άποψη που έχουν όλοι για την Εθνική Ελλάδας. Τα παιδιά που έχει στην αποστολή ο Κώστας Τσάνας διαθέτουν ατόφιο ταλέντο. Μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, αρκεί να τους εμπιστευτούν οι ομάδες και να μη φέρνουν τους διάφορους Πίου από τα καράβια.

Ο τελικός θα αρχίσει στις 9.30 μ.μ. Θα μεταδοθεί, μάλιστα, από την ΕΡΤ, που ασχολήθηκε με τη διοργάνωση το μεσημέρι της Παρασκευής.


Σχολιάστε εδώ