στα ενδότερα των ομάδων

=Ο Ολυμπιακός προχώρησε, βέβαια, στο ελληνικό παιδομάζωμα, ενώ ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους εκλεκτούς του Ζεσουάλδο Φερέιρα μέσα σε δέκα μέρες. Έστω και με υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού τους, οι «πράσινοι» δείχνουν να ‘ναι οι μόνοι με διάθεση να ακολουθήσουν τους Πειραιώτες και να τους ανταγωνιστούν.
=Στην ΑΕΚ διατηρούν επιφυλάξεις κατά πόσο θα καταφέρουν να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη αλλά και για τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, την Κέρκυρα.
=Με εξαίρεση την Ένωση και τον ΟΦΗ, βέβαια, οι υπόλοιπες ομάδες που προαναφέραμε δείχνουν την πρόθεσή τους να ενισχυθούν.
=Στον Άρη, μάλιστα, κινούνται με συγκεκριμένο πλάνο και χτυπούν στόχους τους οποίους λες και τους είχαν προετοιμάσει πριν από την πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη. Αλλά και ο νυν προπονητής των «κίτρινων» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και πλευρίζει παίκτες που τον ενδιαφέρουν.
=Ο Ατρόμητος έκανε τις κινήσεις του, αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Γιώργος Σπανός εξακολουθούν να ‘χουν ψηλά στη λίστα τους το όνομα Στέφανο Ναπολεόνι. Πηγές στο Περιστέρι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ατρόμητου βρίσκονται μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
=Στη Λιβαδειά, άλλωστε, απέκτησαν τον Ακόστα, ο οποίος μπορεί να καλύψει υπό προϋποθέσεις το κενό του ιταλού μεσοεπιθετικού. Το ‘χει πάρει απόφαση ο Γιάννης Κομπότης ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον Ναπολεόνι και απλώς προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό αντάλλαγμα.
=Δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι έχει επιδείξει και ο έτερος Ευρωπαίος, ο Αστέρας Τρίπολης. Αλλά οι Αρκάδες δέχονται τη μία χυλόπιτα μετά την άλλη, λες και κάποιοι τους μάτιασαν.
=Ακόμα και ο Μπουμάλ, που πριν από δέκα μέρες ζητούσε μόνος του να παίξει στον Αστέρα, προτίμησε τελικά την Τουρκία. Η ομάδα της Τρίπολης έχασε χρόνο για να ρίξει τις απαιτήσεις του Καμερουνέζου και, επειδή κάποιοι τον είχαν παρουσιάσει ως προβληματικό, μπήκαν σφήνα οι Τούρκοι.
= Στον Παναθηναϊκό έκαναν μεταγραφές, αλλά μέλη της διοίκησης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις επιλογές του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος δείχνει προτίμηση στους παίκτες συγκεκριμένων μάνατζερ και η απόφασή του να κόψει τους Έλληνες δημιούργησε τις πρώτες αμφισβητήσεις.
=Όχι, βέβαια, δημόσια, αλλά υπάρχουν μέλη του ΔΣ που στις μεταξύ τους συζητήσεις ασκούν έντονη κριτική στις κινήσεις του Φερέιρα. Μόνο ο Δημήτρης Γόντικας αποφεύγει να αναφερθεί στις ενέργειές του, επειδή προσπαθεί να διαγράψει κάθε πιθανότητα σύγκρουσης με τον προπονητή της ομάδας, που απολαμβάνει τη στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου.
=Διαφωνίες υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και με την προοπτική να δραστηριοποιηθεί σε σημαντικό πόστο ο Νικόλας Πατέρας. Διαρροές και δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες από το περιβάλλον επιχειρηματιών που διαφωνούν ριζικά με την προοπτική να επιστρέψει στην ΠΑΕ ο πρώην πρόεδρός της.
=Οι αντιρρήσεις τους έχουν κοινοποιηθεί και στον Αλαφούζο, ο οποίος θέλει τον Πατέρα ως αντίπαλο δέος στον Ολυμπιακό και για να τον διευκολύνει απέναντι στους οργανωμένους οπαδούς. Μοιραία προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις δύο επιθυμίες του, αν και γνωρίζει ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο έχει περισσότερη ανάγκη τα χρήματα.
=Καμπανάκια άρχισαν να χτυπούν και στον Ολυμπιακό. Οι απανωτοί τραυματισμοί στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας άρχισαν να προκαλούν απορίες για τη μεθοδολογία του Λεονάρντο Ζαρντίμ αλλά και για τη φυσική κατάσταση των παικτών, οι οποίοι είχαν πάρει ειδικά προγράμματα από το προηγούμενο προπονητικό επιτελείο.
=Από τον Πειραιά ακούγεται πως οι εργομετρικές εξετάσεις των περισσότερων παικτών μόνο σε επαγγελματίες δεν παρέπεμπαν. Φαίνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» το έριξαν έξω κατά τη διάρκεια των διακοπών και με την επιστροφή στη σκληρή δουλειά ζορίστηκαν.
=Ακούγονται, όμως, και κάποια περίεργα πράγματα για τη δουλειά της προηγούμενης διετίας. Μια εκδοχή θέλει το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από τον τρόπο προπόνησης του Ερνέστο Βαλβέρδε, και μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που αποδίδουν στην ελλιπή προπόνηση τα νεκρά διαστήματα του Ολυμπιακού κατά τη θητεία του Βάσκου.
=Στον Ολυμπιακό ανησυχούν μήπως ο Ζαρντίμ αναφερθεί στη δουλειά της προηγούμενης διετίας, εάν συνεχιστούν οι μυϊκοί τραυματισμοί στην προετοιμασία. Η ανησυχία έχει να κάνει με τη δημοτικότητα που εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Βαλβέρδε.
=Στον διάδοχο του Βάσκου έχουν γίνει κάποιες συστάσεις για το τι πρέπει να προσέξει ώστε να αποφύγει τις συγκρίσεις με τον προκάτοχό του. Κάτι που θα συμβεί εάν επιδιώξει ο Ζαρντίμ να αναφερθεί στη φυσική κατάσταση των παικτών που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια με τον Βαλβέρδε.
=Το παρελθόν απασχολεί και τον Γιώργο Δώνη στον ΠΑΟΚ. Ο νέος προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» καλείται να λύσει τον γρίφο με τον Πάμπλο Γκαρσία, για τον οποίο η λέξη «πάγκος» απουσιάζει από το λεξικό του.
=Ο έμπειρος Ουρουγουανός θέλει να παίζει βασικός σε όλα τα ματς, αλλά ο Δώνης εξετάζει και άλλες επιλογές για τις θέσεις των αμυντικών μέσων. Ο χειρισμός του Γκαρσία μπορεί να σηματοδοτήσει την καριέρα του έλληνα τεχνικού στην Τούμπα, καθώς πρόκειται για παίκτη που αποτελεί το αγαπημένο παιδί των οπαδών.
=Με γκολ άρχισε τη σεζόν ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε στο πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία. Όμως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον θεωρεί τρίτη επιλογή στην επίθεση, πίσω από τον Φορναρόλι και τον Τοτσέ.
=Στην Παιανία τα ‘χουν και με την γκίνια του Στέφανου Καπίνο. Ο νεαρός τερματοφύλακας πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ως το μεγάλο όνομα της Εθνικής μας, αλλά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ στον ημιτελικό αποβλήθηκε από μια εφεύρεση του δανού διαιτητή Χάνσεν.
=Οι «πράσινοι» πόνταραν στις καλές εμφανίσεις του Καπίνο, καθώς τον έχουν βγάλει στη βιτρίνα προς πώληση. Αλλά η αποβολή θα κοστίσει στον νεαρό τερματοφύλακα την απουσία από τον σημερινό τελικό και η τιμή του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο πέφτει κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ που τον κοστολογούν στην Παιανία.


Σχολιάστε εδώ