Ούτε λέξη για την ταμπακέρα!

Επιστολή μάς έστειλε ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου για την πληροφορία που είχαμε ότι χειροτόνησε κρυφά έναν ιεροδιάκονο στη Μητρόπολη Μεγάρων. Στο σχόλιό μας αναφέραμε τα όσα ψιθυρίζονται έντονα σε ιερατικούς κύκλους, πως ετοιμάζει δηλαδή τη δική του ομάδα στη Μητρόπολη Μεγάρων και φιλοδοξεί κάποια στιγμή να «κατεβεί» από τα βόρεια με το μεταθετό.

«Το περιεχόμενο αυτού τυγχάνει παντελώς αναληθές, υβριστικόν, ψευδέστατον, δυσφημιστικόν, προσέτι δε και λίαν συκοφαντικόν διά το εκκλησιαστικόν ήθος μου και την προσωπικότητά μου. Πρέπει να γνωρίζετε, εάν δεν γνωρίζετε, ότι τα πάντα εγένοντο εις γνώσει, εγκρίσει, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων & Σαλαμίδος κ.κ. Βαρθολομαίου ως και των συνεργατών του, η δε χειροτονία στη Μητρόπολη Μεγάρων ήτο επιθυμία του νεοχειροτονηθέντος ως διακόνου και της οικογενείας του, αφού άπαντες διαμένουν στα Μέγαρα και έτσι διευκολύνθηκαν να παρίστανται κατά την χειροτονία, όπως και εγένετο», αναφέρει στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος, ενώ χαρακτηρίζει ανακριβείς και συκοφαντικές τις πληροφορίες που έχουμε ότι… καλοβλέπει τη Μητρόπολη.

Χαιρόμαστε, Σεβασμιώτατε, που επιτέλους βγαίνετε δημοσίως και τοποθετείστε ευθέως. Κρίμα όμως που το κάνετε μόνο για ένα θέμα που σας «θίγει» προσωπικώς. Διαφορετικά, για πολλά και διάφορα δημόσια πράγματα δεν σας ακούμε να τοποθετείστε, όπως και για τα άλλα προβλήματα της Μητρόπολής σας. Όπως για τον αρχιμανδρίτη που είναι εγγεγραμμένος στη Μητρόπολή σας (με πλούσιο τηλεοπτικό παρελθόν με τις περιπέτειές του στα Κύθηρα), όμως λέγεται ένθεν κακείθεν πως δεν τολμάτε να τον «μαζέψετε». Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τις πηγές μας για τις βλέψεις και τις φιλοδοξίες σας για τη Μητρόπολη Μεγάρων. Στην Ιεραρχία στις αρχές Οκτωβρίου θα μπορείτε να πάρετε μια γεύση. Αλλά γιατί θίγεστε, αφού δεν υπάρχει ούτε καν υποψία καπνού στον ορίζοντα για μετάθεσή σας στη Μητρόπολη Μεγάρων, όταν και εφόσον αυτή μείνει κενή; Και αλήθεια ο Σεβασμιώτατος Μεγάρων, που ασθενεί βαριά, σας έδωσε την άδεια για να τελέσετε τη χειροτονία ή έγινε συνεννόηση με κάποιον άλλο συνεργάτη του, με τον οποίο συνδέεστε προσωπικά; Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Σχολιάστε εδώ