Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Εθνική Τράπεζα. Εκ των πρωταγωνιστών σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Κινείται, πάντως, σε μάλλον στενά όρια διακύμανσης (μεταξύ 1,23-1,27). Ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύουν τόσο η Alpha Bank όσο και η Eurobank. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες ο δείκτης των τραπεζών καταγράφει απώλειες πάνω από τέσσερις μονάδες, καθώς δεν βοηθάνε και οι επιδόσεις των υπόλοιπων τίτλων, αφού δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις οι τίτλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τρ. Πειραιώς. Παρά τη γενικότερη φημολογία, σχετικά θετικά αντέδρασαν οι μετοχές των Cyprus Popular Bank και Attica Bank.

• Περιορισμένες οι κινήσεις και το ενδιαφέρον για τους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τα περισσότερα χαρτιά-πρωταγωνιστές να κάνουν ελάχιστες πράξεις. Είτε ανοδικά είτε με… «διορθωτικές» κινήσεις, πάντως, το ενδιαφέρον των λιγοστών επενδυτών εστιάστηκε στους τίτλους της Ιντρακάτ, της Σιδενόρ, της Τέρνα Ενεργειακή, της Frigoglass και της Lavipharm.

• Σταθερά στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παραμένουν και οι «συνήθεις πρωταγωνιστές», η Coca-Cola 3E και όλα τα «κρατικόχαρτα», που αναμένεται να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον, εφόσον φυσικά υλοποιηθεί αυτήν τη φορά η προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων των συμμετοχών του Δημοσίου. Ο λόγος για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, τα… Νερά, αλλά και εταιρείες που εμμέσως θα μπουν σε… συζητήσεις, όπως για παράδειγμα η Ζάχαρη.

• Συμμετοχή στα δρώμενα και στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στην αγορά είχε τις τελευταίες ημέρες και ο ΟΤΕ, παρότι έχει πάψει να συγκαταλέγεται στα… αμιγώς «κρατικόχαρτα»!

• Από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων μηνών, σχετικές απώλειες για τον Μυτιληναίο και την Ελλάκτωρ και λιγότερες για τον Τιτάνα. Παραμένουν, πάντως, στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για τα μεγάλα χαρτοφυλάκια. Το ίδιο ισχύει και για Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

• Για πολλοστή φορά οι εμπειρότεροι παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως, εάν ξεκινήσουν οι πληρωμές από το Δημόσιο, αρκετά από τα χαρτιά του κατασκευαστικού κλάδου θα προσελκύσουν ξανά το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Οψόμεθα…

• Eurodrip: Σε υψηλά σχεδόν ενός έτους στο ξεκίνημα της εβδομάδας…

• Άβαξ: Και θετικές επιδόσεις και αγορές μετοχών από τους μετόχους…


Σχολιάστε εδώ