«…Στη διάθεσή σας είναι η σύμβαση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ…»

«Αξιότιμο
Κύριο Μιλτιάδη
Παπαϊωάννου
Πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα, 31/5/2011

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Την αποστολή της παρούσης επιστολής υπαγορεύουν λόγοι χρέους και καθήκοντος ενόψει του γεγονότος ότι, κατά το χρονικό διάστημα 2004-2007, είχα την εξαιρετική τιμή και τη βαριά ευθύνη να ασκήσω τα καθήκοντα, αρχικά του διευθύνοντος συμβούλου και ακολούθως του προέδρου του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Όπως προδήλως θα έχετε πληροφορηθεί από σημερινά σχετικά δημοσιεύματα, τόσο σε βάρος εμού, όσο και σε βάρος άλλων προσώπων, ασκήθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ποινική δίωξη, για ζήτημα αναφερόμενο στο χρόνο ενάσκησης των κατά τα άνω καθηκόντων μου.
Η πρόταξη του στοιχείου αυτού, υπαγορεύεται από την ανάγκη συνεκτίμησης του αιτήματος που, ευθύς αμέσως, ακολουθεί, έτσι ώστε να μην εκληφθεί αυτό το αίτημα ως αντιδεοντολογικό και μάλιστα ”αποπροσανατολιστικό” (της ζωηρά ενδιαφερόμενης κοινής γνώμης), ενόψει του έργου της ποινικής ανάκρισης και γενικότερα της Δικαιοσύνης, στην οποία με σεβασμό και εμπιστοσύνη ανέκαθεν προσέβλεπε και συνεχίζει, πάντοτε, να προσβλέπει ο υπογράφων.
Κατά συνέπεια, όπως ευελπιστώ και η Επιτροπή σας θα εκτιμήσει, το υπόψη αίτημα ουδόλως συναρτάται με το διερευνούμενο δικαστικώς ζήτημα.
Ειδικότερα:
α. Για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει κατ’ επανάληψη υποστηριχθεί ότι η εν έτει 2007 υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ ΑΕ-INTΡΑΛΟΤ δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθεί, καλυπτόμενη από προβλεφθείσα σχετική ρήτρα εχεμύθειας.
β. Ότι, συνεπεία της ρήτρας αυτής, δεν συγχωρείται ακόμη και αυτή η ενημέρωση του… ελληνικού Κοινοβουλίου!
Συναφώς και ενόψει του γεγονότος ότι, ακόμη μέχρι και την χθεσινή ημέρα, 30ή τρέχοντος μηνός, δημόσια και από τηλεοράσεως υποστηρίχθηκε από έλληνα ευρωβουλευτή ότι δεν είναι εφικτή η ενημέρωση του Κοινοβουλίου, έχω το χρέος να σας ενημερώσω ότι θέτω εαυτόν στη διάθεση της Επιτροπής σας, για την κατά την κρίση σας παροχή κάθε αναγκαίας και χρήσιμης ενημέρωσης και πληροφόρησης, στην περίπτωση εκείνη που εκτιμήσετε ότι με το αίτημα που υποβάλλω εξυπηρετείται η αυτονόητη και πρόδηλη ανάγκη της οφειλόμενης διαφάνειας και μάλιστα προκειμένου περί εταιρείας ταγμένης στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι μέχρι και του χρόνου ενάσκησης των καθηκόντων μου δεν είχε ζητηθεί η ενημέρωση του Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της προβλεπόμενης διαδικασίας άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι η ενδεχόμενη υιοθέτηση του αιτήματός μου κατ’ ουδένα τρόπο παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση ή παρερμηνεία περί εμπλοκής της νομοθετικής εξουσίας στις λειτουργίες και στο έργο της δικαστικής εξουσίας.
Με εξαιρετική τιμή,
Σωτήρης Κωστάκος
Πρώην πρόεδρος ΟΠΑΠ ΑΕ».


Σχολιάστε εδώ