στα ενδότερα των ομάδων

=Άνευ προηγουμένου είναι το παιδομάζωμα που επιχειρεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η παρουσίαση των Τάτου, Μανωλά, Σιόβα, Ζαραδούκα, Βλαχοδήμου και Γιαννιώτη αποτελεί μόνο την αρχή.

=Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καπαρώσει τον Γιαννιώτα του Άρη, τον Σάμαρη και τον Κολοβό του Πανιωνίου, ενώ έχουν το πάνω χέρι για την περίπτωση του Σκόνδρα και του Μπάλα. Αμφότεροι αγωνίζονται στον Ατρόμητο και, αν τους χρειαστεί ο Ολυμπιακός, θα τους αποκτήσει, καθώς υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Γιώργο Σπανό.

=Ούτε ο Γιώργος Κοσκωτάς δεν είχε καταφέρει να μαζέψει στον Πειραιά τόσα ταλέντα. Εκείνος ξόδευε τα χρήματα της Τράπεζας Κρήτης, ενώ ο Μαρινάκης βάζει το χέρι στη δική του τσέπη.

=Το πλάνο που υπάρχει στον Πειραιά προβλέπει τη δημιουργία νέας φουρνιάς παικτών με νοοτροπία πρωταθλητή. Εκεί στοχεύει ο Μαρινάκης και γι’ αυτό προχωρά στη σταδιακή ένταξη των ταλέντων στον Ολυμπιακό.

=Τα προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους» θα αρχίσουν από τη στιγμή που θα απαγορευτούν οι δανεισμοί παικτών σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αν και οι συνεργάτες του Μαρινάκη υποστηρίζουν πως έχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο για την αξιοποίηση όλων των παικτών που ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

=Μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα πρώτα σχόλια που γίνονται στην Παιανία για τον Κώστα Μπαρμπαρούση. Υπάρχουν παίκτες του Παναθηναϊκού που υποστηρίζουν ότι ο νεαρός ομογενής δύσκολα θα σταθεί στη Σούπερ Λίγκα, ακόμα και σε μικρομεσαία ομάδα.

=Ο Δημήτρης Γόντικας και ο Γιάννης Σαμαράς, πάντως, τον πιστεύουν τον Μπαρμπαρούση. Το ζητούμενο, όμως, είναι να πείσει ο μικρός και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς οι παίκτες λένε ότι ο πορτογάλος τεχνικός τον βλέπει με μισό μάτι στις πρώτες ώρες της συνεργασίας τους.

=Μεγάλη ήττα θα ήταν για τον Γιάννη Αλαφούζο ενδεχόμενη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στον Ολυμπιακό. Αλλά τη γλίτωσε ο ιδρυτής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που ξέρει όμως ότι ο Μαρινάκης θα επιχειρήσει να τον εκθέσει με άλλο κόλπο.

=Τερματοφύλακα ψάχνει εδώ κι έναν μήνα ο Σάκης Τσιώλης για τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε κλειστές πόρτες. Κι αν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς απέρριψε την πρόταση για οικογενειακούς λόγους, οι ξένοι που προσέγγισαν οι Αρκάδες απάντησαν αρνητικά επειδή φοβούνται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

=Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες που προσπαθούν να αποκτήσουν παίκτες από το εξωτερικό. Οι ξένοι φοβούνται μήπως χάσουν τα χρήματά τους, ενώ φοβούνται και για την ασφάλειά τους, διότι περνάει η εικόνα στα διεθνή ΜΜΕ ότι στην Ελλάδα επικρατεί χάος.

=Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να τινάξει στον αέρα φιλίες χρόνων. Το διαπίστωσαν πριν από δύο χρόνια όλοι με τη σύγκρουση ανάμεσα στον Νικόλα Πατέρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στον «Δικέφαλο του Βορρά» κλονίζονται σχέσεις που κρατούσαν από παλιά.

=Ο Βρύζας, πάντως, δείχνει ότι σέβεται τη φιλία του με τον Γιώργο Σαχπατζίδη, αν πιστέψουμε όσα γράφτηκαν σε αθλητικές εφημερίδες για επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στον επιχειρηματία. Ενδεχομένως η επίσκεψη να έγινε επειδή οι δυο τους συνεργάστηκαν σε διάφορα επίπεδα εκτός ποδοσφαίρου.

=Με αφορμή το πόρισμα που βγήκε για τον ΠΑΟΚ, στο Ηράκλειο της Κρήτης τονίζουν ότι επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν πως «όποια ομάδα ρίσκαρε με παλαίμαχο στην προεδρία κινδυνεύει με διάλυση». Αναφέρουν ως παράδειγμα οι Κρητικοί τον ΟΦΗ, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ.

=Στο Ηράκλειο, βέβαια, έχουν τον δικό τους καημό με τον Σήφη Κορωνάκη. Κάποιοι επιχειρηματίες επέλεξαν να τον βάλουν στην προεδρία, για να μην εμφανιστούν οι ίδιοι, και ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ χάραξε τη δική του γραμμή πλεύσης κόντρα στις επιθυμίες των υποστηρικτών του.

=Η σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη δημιούργησε πολλά χαμόγελα στα Σπάτα. Όχι επειδή είχαν πρόβλημα με τον νεαρό παράγοντα, αλλά επειδή εκτιμούν ότι με την προφυλάκισή του θα πιεστεί αφόρητα ο Μάκης Ψωμιάδης να επιστρέψει στην ΑΕΚ τα χρήματα που καταχράστηκε προ δεκαετίας.

=Ο Χάρης Οικονομόπουλος θεωρεί ότι τα νομικά επιχειρήματα της Ένωσης μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση δικαίωση της εταιρείας και στην επιστροφή των χρημάτων. Γι’ αυτό και εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρήματα είτε μέσω των μηχανισμών του Δημοσίου είτε με έναν συμβιβασμό που ενδεχομένως θα επιδιώξει η πλευρά του Ψωμιάδη.

=Βροχή φτάνουν στο Περιστέρι οι προτάσεις για παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία, κυρίως από τη Σερβία και τη Βοσνία. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πάντως, αποφεύγει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτές τις περιπτώσεις, διότι σε πρώτη φάση χρειάζεται παίκτες που να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, ώστε να ενσωματωθούν άμεσα στον Ατρόμητο.

=Οι Περιστεριώτες έχουν μπροστά τους τις υποχρεώσεις για το Γιουρόπα Λιγκ και ο Μπάγεβιτς ξέρει πως δεν μπορεί να ζητήσει την απόκτηση παικτών ως επένδυση για το μέλλον. Αν, όμως, προκριθεί ο Ατρόμητος στους ομίλους της διοργάνωσης, τότε οι Περιστεριώτες θα κινηθούν για να κλείσουν ένα-δύο ταλέντα είτε από τη Σερβία είτε από τη Βοσνία.

=Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο ο Γιάννης Κόντης και παρακολούθησε από κοντά τις εξελίξεις στην Κοινωνία Μελών Άρη. Απέφυγε, βέβαια, να εμφανιστεί στις διεργασίες, αλλά ενημερωνόταν από ανθρώπους του.

=Ο Κόντης ισχυρίζεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ρίξει στους «κίτρινους» τα χρήματα του ισπανού τραπεζίτη, του Πλα, αλλά είναι διστακτικός, επειδή προβληματίζεται μήπως του δημιουργήσουν πρόβλημα όσοι του έκαναν αντιπολίτευση τον τελευταίο χρόνο. Συγκεντρώνει, πάντως, τους υποστηρικτές του και ετοιμάζει το δικό του χτύπημα.

=Καλά κρατεί στον Πανιώνιο η κόντρα ανάμεσα στον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Κώστα Τσακίρη και στη σημερινή διοίκηση των «κυανέρυθρων». Ένα από τα σημεία τριβής είναι η χρήση του προπονητικού κέντρου «Απήλιον», το οποίο ανήκει ουσιαστικά στον Τσακίρη.

=Επίσης, οι δύο πλευρές συγκρούονται και για κάποιες επιλογές προσώπων σε ορισμένα πόστα. Πρόσωπα που βρίσκουν κάθετα αντίθετο τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα τις καθημερινές προστριβές και μέσω του Facebook.


Σχολιάστε εδώ