Παραιτούνται όλοι οι πρυτάνεις

Σε νέες περιπέτειες αναμένεται να μπει σύντομα ο πολύπαθος χώρος της Παιδείας, που συνεχίζει να ταλανίζεται απ’ τους πειραματισμούς της… υπουργού της φωτοτυπίας Άννας Διαμαντοπούλου, όπως θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο της για τα ΑΕΙ, που συνάντησε την καθολική αντίδραση…

Έτσι, αυτήν τη στιγμή είναι στον αέρα η συνέχιση της λειτουργίας των ΑΕΙ, επειδή στα περισσότερα δεν έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη οργάνων και, σύμφωνα με τον νόμο Διαμαντοπούλου, γιʼαυτό τους έχει κοπεί η χρηματοδότηση!

Οπότε, ως μια σοβαρή αντίδραση στη σοβαρότατη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπάρχει αυτήν τη στιγμή η σκέψη να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους περί τα τέλη Αυγούστου όλοι οι πρυτάνεις!

Αυτό θα γίνει αν μέχρι εκείνη την περίοδο, λίγο πριν αρχίσει δηλαδή η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, δεν έχει αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, κάτι που πάντως δεν μπορεί να γίνει αν ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν καταργηθεί!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπήρξε μια άλλη σκέψη, να ζητηθεί η παράταση της θητείας των σημερινών πρυτανικών αρχών μέχρι να γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με τον νόμο, αλλά αυτό απορρίφθηκε, ακριβώς λόγω της σκληρής αντίθεσης με τον νόμο.

Και επικράτησε η πρόταση για τις ομαδικές παραιτήσεις, που θα προξενήσουν νέα μεγάλη κρίση στον έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενο χώρο της Παιδείας…


Σχολιάστε εδώ