Πέρα από τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι…

«Πέρα από τους γκρίζους αριθμούς και τους απρόσωπους δείκτες είναι και οι άνθρωποι και η κοινωνία» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. «Αυτούς υπηρετούμε εδώ κι αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε νύχτα-μέρα. Αυτοί είναι το αδιάκοπο κριτήριό μας, για κάθε μας πράξη» πρόσθεσε. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι:

– «Δεν μπορούν έλληνες πολίτες, που μέχρι χθες είχαν σπιτικό, να είναι σήμερα άστεγοι, για λόγους που δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Να τρέφονται από συσσίτια, να κοιμούνται στους δρόμους ή να αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμμάτων»

– «Δεν μπορεί να πολλαπλασιάζονται οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας που δεν αντέχουν την απότομη κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου και της αξιοπρέπειάς τους. Αυτά όλα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν μπορούμε να τα αποσιωπούμε».

– «Δεν μπορεί στη σημερινή Ελλάδα οι συμπολίτες μας να μη νιώθουν ασφαλείς. Να ζουν με τον φόβο της εγκληματικότητας που έχει γίνει πια ανεξέλεγκτη. Και για την έξαρση της οποίας φταίει πρωτίστως ένα σύστημα τυφλό. Που δεν ήθελε να δει το πρόβλημα γύρω του. Κι έκανε ό,τι μπορούσε να το τροφοδοτεί, αντί να κάνει ό,τι μπορεί να το αναχαιτίσει».

Τέλος, και σε μια άλλη αποστροφή του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα η απαξιώνονται».


Σχολιάστε εδώ