Ο Βουρλούμης επιστρέφει;

• Είχαμε να ακούσουμε για τον Παναγή Βουρλούμη από την εποχή που, χάρη σε μια έκθεση ορκωτών ελεγκτών η οποία σηκώνει πολλή συζήτηση, τέθηκαν στο αρχείο της Δικαιοσύνης οι βαριές κατηγορίες εναντίον του για την εξαγορά από τον ΟΤΕ της αλυσίδας καταστημάτων Γερμανός. Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ο ΟΤΕ πλήρωσε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για ένα εμπορικό δίκτυο, αποτιμώντας μόνο την αξία της επωνυμίας του σε ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και, έκτοτε, βλέπουμε στους ισολογισμούς του να έχει διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού του τιμήματος ως αδικαιολόγητη υπεραξία («αέρας»).

• Να, όμως, που κάποιοι θέλουν να θυμηθούμε το πρώην «αφεντικό» του ΟΤΕ μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, που είναι ακόμη πιο δύσκολη για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, σε μια περίοδο όπου ακόμη και κολοσσοί, όπως η ΔΕΗ, έχουν χρηματιστηριακή αξία της τάξης του μισού δισ. ευρώ, ήτοι περίπου το ένα τρίτο από όσο πλήρωσε πριν από μερικά χρόνια ο ΟΤΕ για τη Γερμανός (!). Και διαδίδουν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βουρλούμης προαλείφεται για νέος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στη θέση του καθηγητή Κουκιάδη!

• Ας ελπίσουμε αυτές οι φήμες να είναι απλώς ένα κακόγουστο αστείο. Εκτός αν ο άνθρωπος που «φούσκωσε» σε τέτοιο βαθμό την αξία της αλυσίδας Γερμανός κρίνεται από κάποιους ως ο πλέον κατάλληλος για να «φουσκώσει» και την αξία των προς ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων…


Σχολιάστε εδώ