Κραυγές και ψίθυροι στην πλειοψηφία

Όπως έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, θα προχωρήσει σε «φρεσκάρισμα» των στελεχών που προΐστανται στις διάφορες υπηρεσίες του δημοτικού μηχανισμού, προκειμένου να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός, αλλά και για να δοκιμαστούν νέα. Όμως η πρόθεση του δημάρχου δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς συμβούλους του, ενώ και οι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ακούγεται ότι θα αντικατασταθούν, δεν θα δεχθούν με… ενθουσιασμό την «καρατόμησή» τους. Οι ψίθυροι και η αναταραχή εντάθηκαν ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του δημάρχου την περασμένη Τετάρτη στα Καμίνια κατά τη διάρκεια της Γιορτής για τον Εθελοντισμό, όπου ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να πάρουν θέσεις αντιδημάρχων ο Νίκος Αμοργιανός και ο Χαράλαμπος Τουμπέκης. Κάποιοι συνάδελφοί τους πιστεύουν ότι και εκείνοι μπορούν να προσφέρουν… Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος, μιλώντας στον δημοτικό ραδιοσταθμό Κανάλι 1, τόνισε ότι αισθάνεται όπως ο Γκάλης στον πάγκο, ενώ η Ζωή Ρούσσου επανειλημμένα έχει διαμηνύσει στον δήμαρχο ότι αν δεν την κάνει αντιδήμαρχο, θα ανεξαρτητοποιηθεί. Σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να δοκιμαστούν και ότι κανένας δεν έχει πάρει «προίκα» την αντιδημαρχία, ενώ εκείνοι που σήμερα είναι αντιδήμαρχοι τονίζουν πως αν αλλάξουν όλοι, τότε δεν θα έχουν αντίρρηση να αντικατασταθούν. Αν όμως κάποιοι θεωρούνται αναντικατάστατοι, γιατί να μην είναι και αυτοί.

Παραίτηση Δαβάκη

Ενώ όμως το κλίμα στον Πειραιά δεν φαινόταν ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει, αφού παρά τις γκρίνιες δεν είχε «βγει» κάτι προς τα έξω στον βαθμό που θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά, ήρθε η παραίτηση του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Δαβάκη, ως κεραυνός εν αιθρία, για ν’ αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Γ. Δαβάκης, από τα σημαντικότερα στελέχη του συνδυασμού, επιτυχημένος αντιδήμαρχος με μεγάλο έργο και ατέλειωτη δουλειά, από τα πιο ηθικά στοιχεία της διοίκησης του δήμου, υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη στον δήμαρχο επιστολή παραίτησης «για λόγους προσωπικής ευθιξίας».

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι, αλλά στον δήμο ακούγεται ότι υπήρξε διένεξη με τον δήμαρχο για κάποιο θέμα και οι φράσεις που ακούστηκαν οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό.

Η παραίτηση προκάλεσε κατάπληξη σε όλους, καθώς ο δήμαρχος πριν από μία βδομάδα, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, είχε επαινέσει δημόσια τον Γ. Δαβάκη για το έργο του στη Δημοτική Αστυνομία και για τις επιτυχίες που είχε στην πάταξη του παρεμπορίου.

Όλοι πίστευαν ότι ο δήμαρχος στήριζε τον Γ. Δαβάκη, γιατί αναγνώριζε πόσο αποτελεσματικά και έντιμα λειτουργούσε. Τι μεσολάβησε και όλα αυτά άλλαξαν άρδην, κανένας δεν γνωρίζει. Όπως δεν γνωρίζει και την αιτία που έφερε τα πράγματα μέχρι εδώ. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται, αλλά από τη στιγμή που δεν μιλάει για την υπόθεση κανένας από τους δύο εμπλεκόμενους, δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε. Πάντως η παραίτηση ενός επιτυχημένου στελέχους δεν είναι καθόλου καλός οιωνός…


Σχολιάστε εδώ