ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Μια θέση, και μάλιστα σε κρίσιμο πόστο της κυβέρνησης, έπρεπε να είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Όχι μόνο γιατί συνεχώς από το 2004 εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Β΄ Αθήνας, αλλά και γιατί στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά. Και μάλιστα πήγε κόντρα στην αδελφή του, πράγμα που δεν το κάνει κανείς εύκολα. Πέραν βέβαια του ότι έχει αποδείξει πως έχει ικανότητες, ενώ σε πολλά θέματα δεν δίστασε να υποστηρίξει την άποψή του, που ήταν αντίθετη με την επίσημη κεντρική γραμμή της ΝΔ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ λίγων ημερών πήραν οι προγραμματισμένες αλλαγές των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από «απαίτηση» της «τρόικας», που ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους με το σκεπτικό ότι έχουν καλύτερη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στους τομείς τους. Κατά συνέπεια, οι αλλαγές θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι συναντήσεις κι ενημερωθούν σχετικά τα στελέχη της «τρόικας». Ο κατάλογος με τους νέους γραμματείς είναι έτοιμος στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντίθετα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των προσώπων που θα τοποθετηθούν επικεφαλής οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Ένας από τους λόγους της καθυστέρησης είναι και το ότι ορισμένες θέσεις διεκδικούν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ότι η Ντ. Μπακογιάννη έχει λάβει μια σχεδόν… ηρωική απόφαση. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να μιλήσει ή να δώσει συνέντευξη σε Μέσα Ενημέρωσης, δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σταθμό. Προφανώς περιμένει να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση με την «τρόικα» και στη συνέχεια να καθορίσει τη στάση της σε μια σειρά πράγματα. Ως εκ τούτου, δεν έχουν βάση οι φήμες που διάφοροι κακοήθεις διακινούν, ότι θα χρειαστεί δυο-τρεις μήνες για να… ξεπεράσει το σοκ ότι δεν πήρε θέση στην κυβέρνηση, ενώ την προεδρία της Βουλής την πήρε ο Β. Μεϊμαράκης.

ΕΙΚΟΝΑ… ερήμωσης παρουσιάζουν μετά τις εκλογές τα γραφεία του ΛΑΟΣ. Το κόμμα είναι πλέον εκτός Κοινοβουλίου, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι… τάσεις φυγής που είχαν εκδηλωθεί πριν ακόμη από τις εκλογές εντείνονται και στα στελέχη ένας μετά τον άλλον αποστασιοποιούνται ή αποχωρούν, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που εμφανίζονται στα κεντρικά γραφεία, στην οδό Καλλιρρόης. Κάτω από τα νέα δεδομένα και σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα, ο Γ. Καρατζαφέρης έχει αποφασίσει να μεταφέρει την έδρα του κόμματος σε μικρότερο κτίριο, επί της οδού Φιλελλήνων. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Ντόρα Μπακογιάννη. Πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, αναστέλλοντας τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται λόγος να διατηρεί τα γραφεία επί της Λ. Συγγρού. Finito la musica, passato la fiesta…


Σχολιάστε εδώ