αμυντικά θέματα

ξ Ζητήσαμε από τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, πτέραρχο Δ. Γεωργιόπουλο, να μας ενημερώσει, και μέσω ημών τον στραγγαλιζόμενο ελληνικό λαό, πώς έχει η υπόθεση, γιατί, πιθανόν, να κάνουμε λάθος.
ξ Ο κ. Γενικός δεν καταδέχθηκε να απαντήσει, πράγμα που λογικά… ενισχύει τις απόψεις μας. Η στοιχειώδης πάντως ευθιξία το επέβαλε.
ξ Επειδή προηγήθηκαν και έπονται και άλλες υποχρεώσεις της BOEING, μέσω SONAC αλλά και άλλων εταιρειών, που πρέπει να εξετασθούν από κάποιον αρμόδιο του υπουργείου, τέλος πάντων, θα περιμένουμε ακόμη μια εβδομάδα τις διευκρινίσεις του κ. Γενικού. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Βέβαια δουλειά των εταιρειών είναι να εισπράττουν όπου βρίσκουν πρόθυμους να τους τα δίνουν, βασιζόμενοι σε ύποπτες συμφωνίες προ δεκαετίας. Όμως και το γκουβέρνο πρέπει να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και να ξεκαθαρίζει κάθε σκιά… Αυτά και εν αναμονή απάντησης…

Κι άλλες περικοπές;

ξ Από πού; Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στο ΥΕΘΑ προμηνύει κακά, παρά τις φιλοφρονήσεις που αντηλλάγησαν μεταξύ των υπουργών.
ξ Η αποτρεπτική δύναμη των ΕΔ δεν ενισχύεται με άλλη αποδυνάμωση.
ξ Το επαναλαμβανόμενο, ποιητική αδεία, ότι η καταλήστευση των αποδοχών και εγκατάλειψη της συντήρησης του υλικού ουδόλως συνδέεται με την αφοσίωση στο καθήκον και το επίπεδο φρονήματος των στελεχών είναι ένας μύθος. Όπως το άλλο που είπε ο κ. Σταϊκούρας, ότι «προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πόρους, χωρίς να βλάψουμε το αξιόμαχο των ΕΔ». Τα πράγματα έχουν ξεπεράσει, ήδη, τα όρια αντοχής.
ξ Κάποιος, ως πρώτο μέτρο, πρέπει να βρει τα κλεμμένα της δεκαπενταετίας 1996-2011 (κραυγάζουν οι συμβάσεις για το ποιοι τα πήραν) και τους αποδέκτες των προϊόντων της μεγάλης κλοπής των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που συνεχίζουν να εισπράττουν και σήμερα.

Ας χαρούμε και λίγο…

ξ Ενώ η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (ΤΑΙ) παρέδωσε προχθές με επίσημη τελετή στον κ. Ερντογάν το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος 100% τουρκικής κατασκευής, εμείς εξακολουθούμε να έχουμε, ως ΥΕΘΑ, τα ΕΑΣ υπό καταγγελία αναξιοπιστίας (έκπτωση) και να δημιουργούμε προβλήματα σε αντισταθμιστικά ωφελήματα που διευκολύνουν την ΕΛΒΟ σε κατασκευή προτύπων τροχοφόρων, που θα τη διευκολύνουν να διεκδικήσει θέση στις ξένες αγορές.
ξ Είναι σαφές ότι ούτε τα ΕΑΣ ούτε η ΕΛΒΟ ούτε η ΕΑΒ, ως κρατικές εταιρείες, μπορούν να ασκήσουν πίεση, όταν υπάρχει αρνητισμός από μανδαρίνους του υπουργείου.

Η έκκληση προς τους
αποδήμους του κ. ΥΕΘΑ

ξ Συμφωνούμε με τις προσπάθειες του κ. Παν. Παναγιωτόπουλου να καταφέρει κάποιους ομογενείς να συνδράμουν, τούτες τις δύσκολες στιγμές, στην ικανοποίηση των αναγκών των ΕΔ. Ομολογούνται, έμμεσα, η ένδεια και οι ελλείψεις. Η άμυνα, δυστυχώς, είναι η άπορος κορασίς. Έτσι την κατάντησαν.

ξ Παρόμοια έκκληση έκανε κι η στήλη σε πολλά λέγοντας εφοπλιστές, για τη μεταφορά των αρμάτων ABRAMS από ΗΠΑ. Ουδεμία συγκίνηση…

ξ Μου τηλεφώνησε ένας, αρκετά εύπορος, ομογενής από το Σικάγο, φίλος της στήλης, πρόθυμος να προσφέρει, να βγάλει δίσκο, και μου είπε:
– Τους ασυνεπείς και λωποδύτες προμηθευτές, που χρωστάνε στο ΥΕΘΑ χοντρό χρήμα από τις προκαταβολές που πήραν, τους ενοχλείτε;
– Τη συνεχιζόμενη, ωμά και ψυχρά, ληστεία των ΑΩ, την ελέγχετε;
– Τα αδιάθετα υπόλοιπα παλαιών προμηθειών τα χρησιμοποιείτε; Γιατί αφήνετε τα τρωκτικά ανενόχλητα;
ξ Υπάρχει, συνέχισε ο ομογενής, κι άλλο, σοβαρότατο θέμα: Αν μαζέψουμε χρήμα, ποιος θα το διαχειριστεί; Μήπως κάποιοι ΑκοΓιαννοΣμπωκοΤραυλοί και τα παλικάρια τους;
ξ Dear friend, απευθυνθείτε στον κ. υπουργό. Τηλέφωνα και fax θα βρείτε στον κατάλογο…

Πτέραρχος Γιώργος Νταβρής, βουλευτής

ξ Σκιώδης υπουργός Άμυνας χρίστηκε από τον κ. Π. Καμμένο, με αποστολή να ελέγχει τα έργα του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.
ξ Τις ευχές μας, κ. πτέραρχε, και τώρα να δούμε «πώς το τρίβουν το πιπέρι». Εμπειρίες έχεις, ικανότητες ομοίως, πατριώτης είσαι, έχεις προοπτικές επιτυχίας. Σε βλέπουμε…

Δεύτερη φάση

ξ Σειρά του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου σήμερα είναι να προχωρήσει στη β΄, προγραμματισμένη, φάση απόκτησης πυρομαχικών LEO II, ώστε να υπάρχει ένα στοιχειώδες απόθεμα. Τούτη τη φορά από τη Γερμανία (BWB), με διακρατική συμφωνία.
ξ Το πρώτο βήμα έγινε με πρωτοβουλία του κ. Φρ. Φράγκου, ως υπουργού, με τα ολλανδικά.
ξ Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η διαπραγμάτευση μεταξύ γερμανού ΑΚΑΜ-BWB-ΓΔΑΕΕ, στην έδρα της τελευταίας.
ξ Τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί, λείπουν μικρολεπτομέρειες. Τα λεφτά υπάρχουν;
ξ Εν τούτοις, θα περίμενε κανείς, μετά τα όσα έχουν λεχθεί και γραφεί, ο τον τότε ΥΕΘΑ Γιάννος Παπαντωνίου, να είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να εξηγήσει γιατί έδωσε 2 δισ. ευρώ να αγοράσει 170 άρματα και μηδέν για τα πυρομαχικά τους. Τον εαυτό του εκθέτει, γιατί αφήνει να κυκλοφορούν ιστορίες με σημεία και τέρατα.
ξ Ας ελπίσουμε ότι ο… Οκτώβριος δεν θα βρει την Επιτροπή να το συζητάει ακόμη…


Σχολιάστε εδώ