Ένας αγνώριστος Στουρνάρας…

• Χωρίς τηλεοπτικά συνεργεία και με… συνοπτικές διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής, στη μικρή, μάλιστα, αίθουσα Τύπου, στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, άρχισε επίσημα την Πέμπτη ο Γ. Στουρνάρας τη νέα του θητεία στην οδό Νίκης, αυτήν τη φορά ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου. Όσοι θυμούνται τον γνωστό καθηγητή από την εποχή που έλυνε και έδενε στο υπουργείο, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και πρώτος διαπραγματευτής της Αθήνας με τις Βρυξέλλες, εν όψει της εισδοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έχουν να λένε ότι αυτήν την εποχή έχει γίνει… αγνώριστος.

• Ενώ στο παρελθόν συζητούσε επί παντός επιστητού με τους εκπροσώπους του Τύπου, την Πέμπτη ήταν εξαιρετικά ολιγόλογος και μετρούσε με προσοχή κάθε λέξη. Ενώ στο παρελθόν όποιος αναζητούσε κάποια αισιόδοξη οπτική για την οικονομία μπορούσε να απευθυνθεί για απαντήσεις στον μονίμως αισιόδοξο Γιάννη Στουρνάρα, αυτήν τη φορά οι δημοσιογράφοι τον άκουσαν να μιλάει μόνο για «μακρύ τούνελ» και δυσκολίες. Και ενώ στο παρελθόν ήταν πάντα διαθέσιμος σε εκπροσώπους του Τύπου, αυτήν τη φορά προειδοποίησε ότι θα τον… χάσουμε, γιατί έχει πολλή δουλειά να κάνει.

• Κάποιοι είπαν ότι είδαν έναν Στουρνάρα «ζεματισμένο» από την «τρόικα» και τα βαθιά οικονομικά προβλήματα που φορτώνουν το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών. Και μάλλον έχουν δίκιο. Ας ελπίσουμε όλοι, πάντως, να μην έχει δίκιο ο συνάδελφος και φίλος του κ. Στουρνάρα, Γιάννης Βαρουφάκης, όταν έγραφε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει την ατυχία να παίρνει το πηδάλιο του σκάφους λίγο πριν βουλιάξει…


Σχολιάστε εδώ