«Τρέχει» για να… ξεχάσει το ΚΚΕ

Έτσι, παράλληλα με τη συζήτηση που ανοίγει εσωκομματικά για το αποτέλεσμα (4,5%) των εκλογών, το ΚΚΕ ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ρίχνει το βάρος της πολιτικής του δράσης σε μια σειρά από καυτά λαϊκά προβλήματα, απαντώντας έτσι στην πράξη στην κριτική που δέχτηκε προεκλογικά ότι δεν έχει πρόταση για τα βάσανα που περνάει σήμερα ο λαός και στον ισχυρισμό ότι παραπέμπει τις όποιες λύσεις στην «Δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού».

Χαρακτηριστικά, το ΚΚΕ την εβδομάδα που πέρασε ανέδειξε το θέμα των φαρμάκων και του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που ταλανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια, η οποία καλείται από αυτά που ουσιαστικά δεν έχει να πληρώνει τα φάρμακά της, για τα οποία χρόνια ολόκληρα κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης ψηλά στην ατζέντα του ΚΚΕ είναι και το θέμα των παιδικών σταθμών, καθώς πληθαίνουν οι δήμοι στην Αττική που ανακοινώνουν το κλείσιμό τους, ενώ και σε όσους λειτουργούν υπάρχουν τροφεία που είναι δυσβάσταχτα για τη λαϊκή οικογένεια.

Κοντά σε αυτά ο Περισσός ιεραρχεί ψηλά και το θέμα της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και θα κορυφωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, που προκαλούν «σοκ και δέος» στα νοικοκυριά με τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο αυξημένος φόρος λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ.

Έτσι, προκειμένου να οργανωθεί στο μέτρο του δυνατού μέσα στο καλοκαίρι η αντίδραση σε αυτήν την πολιτική, που –όπως εκτιμά το ΚΚΕ– θα συνεχίσει σταθερά και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οργανώνεται αύριο σχετική ευρεία σύσκεψη των μετωπικών οργανώσεων που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως το ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι), η παράταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των σπουδαστών και των γυναικών.

Το ΚΚΕ με τη δράση του πάνω σε αυτά τα συγκεκριμένα λαϊκά προβλήματα θα επιδιώξει να συναντηθεί με «τις ριζοσπαστικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις», για να αντιμετωπιστεί το κύμα απογοήτευσης από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και από τη νέα συγκυβέρνηση, αλλά και να απευθυνθεί στους αρκετούς, είναι η αλήθεια, ψηφοφόρους του που το εγκατέλειψαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, επειδή το κόμμα απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζουν για μια ακόμα φορά, δεν είναι να στηρίξει μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού, αφού το ΚΚΕ «διαθέτει πολύτιμη ιστορική και σύγχρονη πείρα, ικανότητα αντοχής και αγωνιστικής προσαρμογής σε συνθήκες απότομης ανόδου του κινήματος αλλά και πισωγυρίσματος του εργατικού κινήματος και μπορεί να συνδυάζει τα άμεσα και γενικότερα αιτήματα και να ενοποιεί αγωνιστικές δυνάμεις σε ενιαίο πολιτικό στόχο».

Παράλληλα, με βάση την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, θα ξεκινήσει σε όλο το κόμμα μια ουσιαστική συζήτηση με αφορμή το πρόσφατο κακό εκλογικό αποτέλεσμα, προκειμένου να εξεταστούν οι γενικότεροι υποκειμενικοί παράγοντες που μεσοπρόθεσμα επιδρούν στην πολιτική διείσδυση του ΚΚΕ ή σε υποκειμενικές αδυναμίες που υπήρξαν κατά την προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα από την επίδραση που αυτές είχαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Δεν χρειάζεται να μας εφησυχάζει ότι η πολιτική μας επιβεβαιώνεται ως προς τις εξελίξεις. Απαιτείται να εξετάσουμε το επίπεδο ικανότητας του κόμματος με κριτήριο το πώς ανταποκρινόμαστε σε όλες τις συνθήκες», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής. Σε αυτήν προστίθεται ότι «η εκλογική μάχη προσφέρεται για πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα, για νέες πλευρές που πρέπει να εξεταστούν καλύτερα και που επέδρασαν ως ένα βαθμό και στην εκλογική μάχη. Δεν αρκεί να έχεις σωστή στρατηγική και μαχητικότητα, απαιτείται να μελετήσουμε καλύτερα πώς κατακτάμε τη μεγαλύτερη –όσο γίνεται– επάρκεια που αντιστοιχεί στο ύψος των καθηκόντων και την ταχύτητα των εξελίξεων».


Σχολιάστε εδώ