Τι κερδίζει ο Ντέμης με τη στήριξη στον Μαύρο και το κόλπο με την Κίνα

Ο πρώτος ενημέρωσε τον δεύτερο ότι στηρίζει την προσπάθειά του να σώσει την ΑΕΚ, δίχως όμως να αναλάβει κάποιο πόστο. Διακριτική στήριξη, για την οποία σας ενημερώσαμε από την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο Ντέμης απλώς παρακολουθούσε τις ενέργειες του παιδικού ειδώλου του.

Mε τη στήριξη του Μαύρου ο Νικολαΐδης, βέβαια, βγαίνει κερδισμένος σε πολλά επίπεδα. Εξασφάλισε πρώτα απ’ όλα την εξόφληση της ληξιπρόθεσμης δόσης για το άρθρο 44, που τον έβαζε σε περιπέτειες. Έπειτα εξασφάλισε το συγχωροχάρτι που του ήταν απαραίτητο για να μην αποκτήσει κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι του.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαν αυξηθεί οι πιέσεις από μικρομετόχους αλλά και από οπαδούς για προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τη διοίκησαν από το καλοκαίρι του 2004. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του Ντέμη -που δεν υπάρχουν εδώ που τα λέμε-, και μόνο από το γεγονός ότι θα βρισκόταν κατηγορούμενος για λάθη ή παραλείψεις το πρεστίζ του θα δεχόταν καίριο πλήγμα. Ουσιαστικά θα τον τελείωνε από την ποδοσφαιρική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Αλλά με τον Μαύρο μπροστάρη στην προσπάθεια για τη σωτηρία, ο Ντέμης μπαίνει πλέον στο απυρόβλητο. Σε αντίθεση, βέβαια, με όσους τον διαδέχτηκαν στο τιμόνι της ΠΑΕ, που αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Προχωράει με τους Κινέζους

Τα πράγματα στην ΑΕΚ, πάντως, παραμένουν δύσκολα. Καθημερινά προκύπτουν και νέες υποχρεώσεις και ο Μαύρος αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια ανησυχίας. Η μόνη λύση που φαίνεται στον ορίζοντα προέρχεται από την Κίνα. Τόσο ο Ανδρέας Δημητρέλος όσο και ο Γιάννης Βούρος προχωρούν τις επαφές με τους Κινέζους που ενδιαφέρονται για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη διάρκεια των συζητήσεων προσπαθούν να πείσουν τους εκπροσώπους της εταιρείας να επενδύσουν στην ΠΑΕ και με ένα σεβαστό ποσό ως χορηγία.

Οι αρχικές συζητήσεις έθεταν ως πλαφόν για τη χορηγία τα 5 εκατ. ευρώ, που αργότερα ανέβηκαν στα 10 εκατ. Οι Κινέζοι δείχνουν θετικοί τη μία μέρα και παγώνουν τις εξελίξεις την επομένη. Αλλά, όπως υποστηρίζουν στα Σπάτα, «πρόκειται για κινήσεις τακτικής, καθώς θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να δουν εάν θα προχωρήσει το πλάνο του γηπέδου». Συνεργάτες του Δημητρέλου θεωρούν δεδομένη την εισροή κινέζικων κεφαλαίων. Ποντάρουν στην πώρωση που δημιουργεί στον κόσμο η προσπάθεια του Μαύρου και η διαρκής αύξηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. «Θα αντιληφθούν τη δυναμική της ομάδας», λένε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ