Θα παραδοθούμε στις συμμορίες;

Ρουτίνα πάνε να γίνουν οι ληστείες και οι μάχες στους δρόμους σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και ληστών, όπως συνέβη προχθές, όπου πήγαν Αλβανοί να ληστέψουν το σπίτι του γνωστού ποδοσφαιριστή και προπονητή Γιώργου Δώνη. Για τις κλοπές δεν γίνεται πια κουβέντα… Αποτελούν μέρος της… καθημερινότητας. Σε λίγο θα τους ανοίγεις και την πόρτα… Περάστε, κύριοι, πάρτε ό,τι ποθεί η ψυχούλα σας, μόνο μη μας κτυπήσετε…

Η εγκληματικότητα έφθασε να είναι καθεστώς. Στις συμμορίες, ηγεμονεύουν οι Αλβανοί και ακολουθούν Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Γεωργιανοί και Ρώσοι. Όλοι τους είναι εισαγόμενοι. Και δεν υπολογίζουν ζωές. Πυροβολούν για λίγα ευρώ. Η κυβέρνηση, ο νέος υπουργός μαζί με την ηγεσία της Αστυνομίας, θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει και οι οποίες θα διασφαλίζουν την πραγματική προστασία του πολίτη. Και θα έχουν στόχο την εξάρθρωση όλων αυτών των συμμοριών.

Στην αναγκαία πια αυτή κατεύθυνση, ρόλο αποφασιστικό έχει και η Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει με τη μεγαλύτερη ευκολία να αφήνονται ελεύθεροι οι προσαγόμενοι στον Εισαγγελέα από την Αστυνομία συλληφθέντες για διαρρήξεις και ληστείες. Γιατί την επόμενη στιγμή θα συνεχίσουν το… έργο τους. Όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όπου από 30 προσαχθέντες, κρατήθηκαν μόνο οι 2 και την επόμενη βραδιά συνελήφθησαν κάποιοι από αυτούς για κλοπές και ληστείες που έκαναν στην Κόρινθο.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο… Πριν γίνει καθημερινότητα η τραγωδία στην Παιανία, προστατέψτε τον κόσμο, να μπορεί να ζει ασφαλής στο σπίτι του και όχι κάτω από τη σκιά του τρόμου, της εισβολής ληστών.


Σχολιάστε εδώ