Η κρίση κτυπά και την πρωινή ζώνη

η περικοπή της ψυχαγωγικής ενότητας που παρουσίαζε ο Χρ. Φερεντίνος, με μικρές ωφέλειες στα οικονομικά του σταθμού, η διατήρηση της ζώνης ως έχει από το πρωί έως το μεσημέρι, αλλά και η κατάργησή της αν εκτιμηθεί πως οι περικοπές πρέπει να είναι βαθιές. Το επόμενο διάστημα στον ΑΝΤ1 θα υπάρξουν και νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, ενώ οι «καρατομήσεις» θα συνεχιστούν και στο ραδιόφωνο, στο εναπομείναν προσωπικό του σταθμού. Ο ΑΝΤ1 θα στηριχθεί και την επόμενη σεζόν στην ψυχαγωγία, δίνοντας βάρος στη βραδινή θεαματικότητα με τους Ράδιο Αρβύλα και τον Θέμο Αναστασιάδη, ενώ δεν είναι σαφές πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Π. Κωστόπουλο.

• Συμφωνία Δ. Ρίζου και σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) για την καταβολή των δεδουλευμένων του ενός από τους τέσσερις μήνες οφειλής.

• Θα πληρώσει έναν μισθό και σε λίγες μέρες θα γίνει εξόφληση των χρωστούμενων αποδοχών, υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Flash στον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

• Νόμιμη έκρινε τη δεκαήμερη απεργία στον Sentra FM το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

• Κλείνει το τηλεοπτικό ένθετο στο «Πρώτο Θέμα», το «Όλα», και η συρρικνωμένη ύλη του μεταφέρεται στο ένθετο «People». Οι συνεργάτες του περιοδικού με δελτίο, που συνεργάζονταν και στην τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη στον ΑΝΤ1, κόπηκαν χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε ξαφνικά και έχασαν και τη δεύτερη συνεργασία τους. Την ώρα των περικοπών συζητιούνται και προσλήψεις, όπως οικονομικής συντάκτριας που επισκέφθηκε την εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα.

• Την πιθανότητα απόλυσης χωρίς αποζημίωση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ξένιου, που έβαλε και τυπικά λουκέτο με απόφαση του Δήμου Φυλής την περασμένη εβδομάδα. Ο δήμος όρισε τους εκκαθαριστές της εταιρείας και κάλεσε το προσωπικό να κάνει αίτηση για μεταφορά σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις. Τη στιγμή όμως που δεν αποκλείει τις απολύσεις από τον δήμο, δηλώνει πως στο μέλλον δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ραδιοφωνικός σταθμός από άλλη διεύθυνση του δήμου.

• Δύο νέες εταιρείες, με έδρα εκείνη των Εκδόσεων Λυμπέρη. Η Ιόλη Αντώνη Λυμπέρη συνέστησε τη Λυμπέρης Digital, καταβάλλοντας το ποσόν των 60.000 ευρώ. Σκοπός της εταιρείας, που έχει έδρα τον Δήμο Κορωπίου (Ι. Μεταξά 80), είναι οι υπηρεσίες σχεδιασμού ανάπτυξης των τεχνολογιών των πληροφοριών, η δημιουργία web sites, οι πωλήσεις μέσω internet κ.ά. Στο πρώτο ΔΣ μετέχουν, εκτός από Ιόλη Λυμπέρη, η Αναστασία Βλαχοπούλου και η Ιωάννα Βλαχάβα. Η δεύτερη εταιρεία ονομάζεται Identity ΜΕΠΕ, έχει την ίδια έδρα και κεφάλαιο 4.500 ευρώ. Η μονοπρόσωπη αυτή εταιρεία έχει σκοπό την έκδοση περιοδικών, βιβλίων και εφημερίδων, τη δημιουργία βιβλιοδετείου και τυπογραφείου offset, την αντιπροσώπευση πνευματικών δικαιωμάτων, τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού εντός των ορίων του Νομού Αττικής κ.ά. Διαχειριστής της είναι ο Μανόλης Βλαχάβας.


Σχολιάστε εδώ