Ζητιάνο της υγείας του κατάντησαν τον κόσμο

Απίστευτο ήταν το βασανιστήριο που έζησαν την τελευταία εβδομάδα (και συνεχίζεται) οι πολίτες, με τους ηλικιωμένους συνταξιούχους να μην αντέχουν τα πόδια τους, να παρακαλάνε για το φάρμακο που έχουν ανάγκη, να το πάρει ο δικός τους, να μην πεθάνει ο καρκινοπαθής, μήπως και καταφέρει να κερδίσει την άνιση μάχη που δίνει.

Κανένας απʼ όλους εκείνους τους μεγαλόσχημους υπουργούς, που έβγαιναν κάθε μέρα στα κανάλια, υπερηφανευόμενοι ότι όλα έχουν λυθεί, ότι τα άλλαξαν όλα προς το καλύτερο, ότι μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη κατά πολλά δισ. (που αποδείχθηκε μύθος, αφού η μείωση οφειλόταν στον περιορισμό των προμηθειών, κατανάλωναν από τα αποθέματα, μέχρι που φθάσαμε στο τραγικό σημείο να μην υπάρχουν σύριγγες και γάζες στα νοσοκομεία και οι συγγενείς να τρέχουν να τα αγοράσουν από έξω, ενώ τα χειρουργεία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης υλικών), δεν βγήκε να απολογηθεί για την ολοκληρωτική κατάρρευση όλου του συστήματος υγείας. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γιώργου Γεννηματά για το πού οδήγησαν οι διάδοχοί του το ΕΣΥ… Και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες. Να βγει αντρίκεια να πει: Ναι εγώ φταίω, ζητάω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που του στέρησα την αξιοπρέπειά του και το δικαίωμά του να βρει την υγειά του και αποσύρομαι σε μοναστήρι, για «εξιλέωση»… Πού όμως τέτοιες ευαισθησίες… Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι φαρμακοποιοί… Μα υπάρχει μαγαζί που πουλάει χωρίς να εισπράττει; Και αν τύχει να πουλήσεις επί πιστώσει, και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθείς, με τι λεφτά να ξαναγεμίσεις με φάρμακα τα ράφια; Οι φαρμακαποθήκες δεν δίνουν ούτε ασπιρίνη, αν δεν πάρουν εν τη παλάμη τα χρήματα.

Τελικά, οι μόνοι που φταίνε είναι οι πολίτες… Το έχει πει ο κ. Πάγκαλος: «Μαζί τα φάγαμε». Ξαφνικά, μετά 30 χρόνια, που τα περισσότερα ήταν υπουργός, το ανακάλυψε… Μόνο που τον κ. Πάγκαλο δεν τον είδαμε ποτέ σε καμία ουρά μαζί με τους ομοτράπεζούς σας έξω από φαρμακείο να περιμένετε ώρες μήπως και πάρετε το φάρμακο που χρειάζεστε για την πίεσή σας. Προφανώς, εσείς σερβίρεστε στα δώματα της εξουσίας, όπου εκεί υπάρχει μόνο ο μόσχος ο σιτευτός. Και μάλιστα δωρεάν…

Τελικά όλοι ανάλγητοι είναι…

Δεν έγραψε τυχαία εκείνο τον στίχο ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, για τον ελληνικό λαό «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος». Τον οποίο αφιερώνουμε στους υπουργούς Υγείας, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο σημερινό κατάντημα.


Σχολιάστε εδώ