ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Όλοι από κόσκινο…

ΠΑΡΟΤΙ ο Γ. Βερνίκος ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Β. Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου το… φυσάνε και δεν κρυώνει αυτό που τους συνέβη. Κι εννοείται ότι δεν θα ήθελαν να τους συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Γι’ αυτό και έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού στενοί συνεργάτες τους ξεκίνησαν «τσεκάπ» σε όλα ανεξαιρέτως τα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να εντοπίσουν… «σκιές» στο βιογραφικό τους, πριν τις ανακαλύψουν τα Μέσα Ενημέρωσης ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή όσα στελέχη προέρχονται από τη ΝΔ τα γνωρίζουν καλά, η προσοχή τους έχει στραφεί σε υπουργούς και υφυπουργούς που προτάθηκαν από τους Βενιζέλο και Κουβέλη. Στο Μαξίμου απεύχονται το ενδεχόμενο να προκύψει νέα περίπτωση Βερνίκου, αλλά η αντιμετώπιση θα είναι ίδια. Άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες…

ΑΚΟΜΗ πιο ενδελεχής θα είναι ο έλεγχος για τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις στις διοικήσεις Οργανισμών ή Φορέων στο στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο επιτελείο του Σαμαρά δεν θέλουν με τίποτα να τους συμβεί ό,τι συνέβη και στην πενταετία Καραμανλή, όπου οι κακές επιλογές προσώπων είχαν στην πορεία βαρύ κόστος για την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΥΚΝΟ μυστήριο καλύπτει τη μη υπουργοποίηση του γιατρού και καθηγητή Χρ. Στεφανάδη, παρότι είχε τη ρητή υπόσχεση του Αντ. Σαμαρά ότι θα του δοθεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να τηρήσει τη δέσμευσή του, αλλά την ύστατη ώρα -για αδιευκρίνιστο λόγο- άλλαξε γνώμη και προτίμησε τον Ανδρ. Λυκουρέντζο. Λέγεται ότι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισαν κομματικά στελέχη- μέλη της ΟΚΕ Γιατρών, που σχεδόν «απαίτησαν» να μην αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο ο κ. Στεφανάδης. Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πίσω από το διάβημα της ΟΚΕ φέρεται να βρίσκεται βουλευτής και προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που δεν ήθελε επ’ ουδενί τον κ. Στεφανάδη «τσάρο» της Υγείας! Από συναδελφική αλληλεγγύη, πιθανολογώ…

ΑΦΑΝΤΟΣ (…και πικραμένος) παραμένει ο Γ. Μιχελάκης. Λόγω του «βέτο» που έθεσαν οι κυβερνητικοί εταίροι, κυρίως όμως ο Β. Βενιζέλος, όχι μόνο έχασε τη θέση τού κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά έμεινε κι εκτός κυβέρνησης. Η αρχική απόφαση του Σαμαρά ήταν να μετακινηθεί στο κόμμα, και συγκεκριμένα να αναλάβει (αφού προηγούμενα εκλεγεί) καθήκοντα γραμματέα. Ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα, μεταξύ των άλλων, και με τον Β. Μεϊμαράκη. Μαθαίνω ότι ο τελευταίος δεν προέβαλε αντιρρήσεις, επισήμανε ωστόσο ότι ο Μιχελάκης δεν έχει καμιά σχέση και τριβή με τον κομματικό μηχανισμό, άποψη την οποία συμμερίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα στελέχη της ΝΔ. Έτσι, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην εκπρόσωπος θα αναλάβει πρόεδρος στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, θέση την οποία κατέχει ο κ. Μεϊμαράκης. Από το καλό στο… καλύτερο, με άλλα λόγια.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με αμείωτη ένταση η γκρίνια καραμανλικών στελεχών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά περισσότερο για επιλογές και αποφάσεις του Μαξίμου, γεγονός που προκαλεί απορίες και ερωτήματα, καθότι δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δυο εβδομάδες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει ενημερωθεί για τις επικρίσεις που διατυπώνουν συγκεκριμένα στελέχη και δεν είναι ιδιαίτερα… ενθουσιασμένοι. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι οι γκρίνιες σταδιακά θα κοπάσουν, όταν κάποιοι από τους… γκρινιάρηδες θα πάρουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.


Σχολιάστε εδώ