Διάδρομοι και Ψίθυροι

Και κυρίως μέχρι να αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία στις διοικήσεις τους, σε κρατικά ελεγχόμενες και μη, τώρα που άλλαξε και η κυβέρνηση. Πέραν της Εθνικής, που ούτως ή άλλως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σε κάθε συνεδρίαση -ενίοτε και για τους… λάθος λόγους- αρκετοί «κοιτάνε» προς Alpha Bank και Eurobank για την εβδομάδα που ξεκινά.

• ΟΤΕ: Μαζί με τον Τιτάνα έδειξαν τις προηγούμενες ημέρες πως υπάρχει… αγορά και εκτός του τραπεζικού ταμπλό!

• Ιδιαίτερα για τον Τιτάνα, η ανακοίνωση της επένδυσης της International Finance Corporation στη holding του ομίλου για τις χώρες της Βαλκανικής έγινε δεκτή με άκρως θετικό τρόπο από την αγορά. Κυρίως γιατί σπανίζουν πια τέτοιες ειδήσεις και τέτοιες επενδύσεις σε ελληνικές εισηγμένες.

• Ελληνικά Πετρέλαια: Με τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις τους το τελευταίο διάστημα δημιουργούν προσδοκίες και σενάρια για νέα ανοδική διάσπαση αντιστάσεων, ακόμα και αρκετά πάνω από τα 5 ευρώ.

• Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και τις επόμενες ημέρες η συμπεριφορά αρκετών επιλεγμένων μετοχών ανεξαρτήτως κεφαλαιοποίησης. Μπορεί σε καθημερινή βάση οι περισσότερες πράξεις να γίνονται σε τίτλους του 20άρη δείκτη, αλλά υπάρχουν και οι μετοχές εκείνες που, τηρουμένων των αναλογιών, κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών, και δη «μεγάλων χαρτοφυλακίων». Ο λόγος για τίτλους όπως ο Ελλάκτωρ, η ΓΕΚ Τέρνα, ακόμα και η ΕΧΑΕ. Και όσο «καθαρίζει» το τοπίο σε πολιτικό επίπεδο και ενδεχομένως αρχίσει και μια κάποια αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες, θα δούμε -ίσως- να… «ξαναζωντανεύει» και ο κλάδος των κατασκευών…


Σχολιάστε εδώ