ψιλά γράμματα

*** Μαγική εικόνα τα ελληνικά media.

*** Προ των εκλογών ο τρόμος της δραχμής μεταδιδόταν μέρα νύχτα από τους ακριβοπληρωμένους αστέρες της τηλεόρασης. Από το απόγευμα όμως της Κυριακής οι φωνές εξαφανίστηκαν, σαν να σταμάτησε η καταστροφή της χώρας. Και η ιστορία θα γράψει πως η «ήπια» Μαρία Χούκλη έκανε την εκπομπή πανικού για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

*** Καμία έκπληξη εδώ και καιρό, άλλωστε.

*** Αποτυχία για τον Γιάννη Μαυρή, ο οποίος για δεύτερη φορά μετά το 2009 έδωσε μια εκτίμηση που ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

*** Στάη και Κοσιώνη κέρδισαν την περασμένη Κυριακή τη μάχη.

*** Οι μεικτοί μισθοί των στελεχών της ελληνικής τηλεόρασης, μετά τις μειώσεις, προσέγγισαν επιτέλους την αμοιβή της κ. Λαγκάρντ.

*** Καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε;

*** Οι άνεργοι δημοσιογράφοι φωτογραφίζονται στην Πολιτεία, εν μέσω κρίσης, με όλους τους άλλους να είναι πραγματικά άνεργοι.

*** Στη σύσκεψη της «Espresso» περίμεναν την Αμαλία Νεγρεπόντη με την ιδιότητα της γενικής διευθύντριας των εφημερίδων της ΝΕΠ (Όμιλος Κυριακίδη), αλλά την είδαν τελικά να εμφανίζεται στην εκλογική εκπομπή της ΝΕΤ με τον τίτλο «Δημοσιογράφος “Πρώτο Θέμα”», όπου και αρθρογραφεί.

*** Ο Όμιλος Μυτιληναίου (μαζί με τη WIND και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) είναι χορηγός επικοινωνίας της τελευταίας δράσης του Βήμα FΜ. Όλο και πιο κοντά ο επιχειρηματίας στην οδό Μιχαλακοπούλου.

*** Πέρασαν κι αυτές οι εκλογές, άλλαξαν δύο κυβερνήσεις και δεν μάθαμε ποιοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο Δημόσιο, σε φορείς και υπουργούς. Όπως, επίσης, κανείς δεν τόλμησε να πειράξει το σύστημα των επιστροφών στις διαφημίσεις, το οποίο παράγει «μαύρο χρήμα».

*** Τα βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου και του Στράτου Φαναρά, από την Athens Voice Books, παρουσιάζονται αυτήν τη Δευτέρα στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη.


Σχολιάστε εδώ