Το πρόγραμμα αρχών και δεσμεύσεων

Βασικοί άξονες είναι η αλληλεγγύη και η στήριξη της ΕΣΠΗΤ στους άνεργους δημοσιογράφους, τους χαμηλά αμειβόμενους και τους συνταξιούχους, με ταυτόχρονη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι κεντρικές δεσμεύσεις της ΝΚΔ, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της και μέλος του ΔΣ Θέμης Μπερεδήμας, είναι η άμεση υλοποίηση τους πρώτους έξι μήνες του νέου ΔΣ εννέα βασικών αξόνων:

Εθνικό σχέδιο για τον Τύπο με διατήρηση των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, ενοποίηση παροχών σύνταξης και περίθαλψης των ομοιοεπαγγελματικών ταμείων Τύπου, ένταξη εργαζομένων με ΔΠΥ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με κλίμακες, άμεση υλοποίηση προγραμμάτων για ανέργους χωρίς αποκλεισμούς, ενοποίηση Ενώσεων Συντακτών, έλεγχος για εισφοροδιαφυγή-εισφοροαποφυγή και αγγελιόσημο σε όλα τα ΜΜΕ, νομική διεκδίκηση του 1,5 δισ. ευρώ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που δήμευσαν με το «κούρεμα», νομική διεκδίκηση των παράνομων περικοπών στις συντάξεις, υπαγωγή στο αγγελιόσημο των ενημερωτικών ιστοσελίδων με ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΣΣΕ για τους εργαζόμενους.

• «Τη γενικότερη εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα η ΕΣΠΗΤ ήρθε να συμπληρώσει η έκδοση από το καταψηφισμένο-απερχόμενο από τη ΓΣ προεδρείο αντικαταστατικής πρόσκλησης για τις προσεχείς εκλογές στις 6-7 Ιουλίου».

Την παραπάνω καταγγελία έκαναν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΣΠΗΤ Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων (Θέμης Μπερεδήμας) και ΕνΤΥΠΩΣ (Θανάσης Αλατάς) κατά του απερχόμενου προέδρου Γ. Πλαχούρη και του γγ Σπ. Κρίκου, γιατί στην πρόσκληση που απέστειλαν στα μέλη, χωρίς απόφαση του ΔΣ, δεν ανέφεραν την υποχρεωτική εκλογή 9μελούς ΔΣ, όπως απαιτεί το καταστατικό, αφού τα τακτικά μέλη της ΕΣΠΗΤ έχουν ξεπεράσει ήδη τα 1.200.

Με νεότερη απόφασή του το ΔΣ αποκατέστησε τη νομιμότητα, με τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής υπηρεσίας της Ένωσης, που αποδέχτηκε τις ενστάσεις, και έτσι οι εκλογές θα διεξαχθούν νόμιμα στις 6-7 Ιουλίου.


Σχολιάστε εδώ