στα ενδότερα των ομάδων

• Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το τιμόνι του Ολυμπιακού. Γενέθλια, βέβαια, απέφυγαν να κάνουν στον Πειραιά, αλλά, όπως έλεγαν στελέχη της ΠΑΕ, «η επόμενη σεζόν μπορεί να ‘ναι η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας».

• Ουσιαστικά δίνουν μια απάντηση σε όσους αρχίζουν να διαδίδουν ότι ο νυν πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» κινδυνεύει να προσβληθεί από το μικρόβιο του κορεσμού. Διαδόσεις που συνδέονται με τη μεταγραφική αδράνεια του Ολυμπιακού σε υψηλό επίπεδο.

• Από το περιβάλλον του Μαρινάκη, ωστόσο, γίνεται σαφές ότι οι Πειραιώτες θα πυροδοτήσουν σίγουρα δύο βόμβες. Μία μέσα στο επόμενο 15ήμερο και την άλλη κατά τον Αύγουστο, όταν θα ‘χουν πέσει κι άλλο οι απαιτήσεις των παικτών, καθώς η κρίση χτύπησε ήδη την πόρτα του Καμπιονάτο αλλά και της Πριμέρα.

• Ένας άλλος λόγος για την καθυστερημένη έκρηξη της δεύτερης βόμβας είναι επικοινωνιακός. Ο Μαρινάκης θέλει να κερδίσει και τις εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο.

• Γι’ αυτό θα επιδιώξει να μιλήσει τελευταίος. Όπως έκανε την πρώτη χρονιά με τον Νέμεθ, άσχετα εάν ο Ούγγρος πέρασε από τον Ολυμπιακό και δεν ακούμπησε, ενώ πέρσι πρόσθεσε στη μηχανή των «ερυθρολεύκων» τον Μακούν!

• Στον Πειραιά, ωστόσο, έχουν και τους μπελάδες με τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο και, παρά την προσπάθεια να πληγεί το προφίλ του, οι οπαδοί εξακολουθούν να τον θέλουν στους «ερυθρόλευκους». Έτσι στη διοίκηση προσπαθούν να βρουν πώς δεν θα χρεωθούν το επικείμενο διαζύγιο με τον Μέλμπεργκ.

• Οι πρόσφατες αποχωρήσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ακούγεται πως δεν θα ‘ναι οι μοναδικές. Το περίεργο, όμως, είναι ότι μία εξ αυτών που προαναγγέλλουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας χαρακτηρίζεται «οικειοθελής», αν και μιλάμε για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

• Η εξήγηση που δίνεται από τους μυημένους έχει να κάνει με τις υπερβολικές απαιτήσεις που έχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. «Ποιος αντέχει 24 ώρες το 24ωρο στο πόδι να παρακολουθεί κάθε σχόλιο και όλα τα ποσταρίσματα στα διάφορα σάιτ;», είναι η ερώτηση που εξηγεί το φημολογούμενο διαζύγιο.

• Ακούγεται επίσης στο λιμάνι ότι ο συνεργάτης του Μαρινάκη έχει διαφωνήσει με την εντολή του εργοδότη του να επιφέρει χτυπήματα κάτω από τη μέση στον Γιάννη Αλαφούζο. Όσοι ξέρουν, όμως, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως «δεν είναι από τους ανθρώπους που δέχεται αντιρρήσεις ή αντίλογο».

• Ο Ανδρέας Δημητρέλος ακούει πολλά στα Σπάτα για την απόφασή του να επεκτείνει το συμβόλαιο του Βασίλη Δημητριάδη. Όμως, δεν δείχνει διάθεση να διαφοροποιήσει τη στάση του και έδωσε ήδη εντολή να ετοιμαστεί το νέο συμβόλαιο του γενικού αρχηγού, τον οποίο έχει συνεχώς δίπλα του από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ.

• Είναι, πάντως, περίεργο ότι ενώ προσπαθούν να βγουν μπροστά ο Θωμάς Μαύρος και ο Ντέμης Νικολαΐδης, που δεν έχουν στα πλάνα τους τον Δημητριάδη, ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ενεργεί σαν ιδιοκτήτης και παίρνει πάνω του την απόφαση. Αλλά και ο άλλοτε διεθνής επιθετικός στηρίζει όπως μπορεί τον Δημητρέλο και κυρίως στις συζητήσεις του με ένα κομμάτι των οργανωμένων οπαδών.

• Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Μαύρου ότι θα ήθελε στην ΑΕΚ έναν προπονητή με τη φιλοσοφία του Σάκη Τσιώλη επιβεβαιώνει πλήρως όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς για τους φίλους που έχει ο Καρδιτσιώτης μέσα στα Σπάτα ή πέριξ αυτών. Τον Τσιώλη εκτιμούν ακόμα και στελέχη της ΠΑΕ.

• Λέγεται, μάλιστα, στην Τρίπολη ότι καθυστέρησε να επισημοποιήσει την παραμονή του στον Αστέρα επειδή κάτι περίμενε από την ΑΕΚ ή από τον Παναθηναϊκό. Διότι, εκτός των άλλων, είχε συζητήσει και με τον Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος τον είχε στη δεύτερη θέση της λίστας του, πίσω από τον Δώνη.

• Το πάλεψε ο Λάμπρος Σκόρδας για να αναλάβει πρόεδρος στην Κοινωνία Μελών του Άρη με στόχο να αρχίσει εξονυχιστικό έλεγχο στην ΠΑΕ, αλλά η εμφάνιση των Λαμπριάκου και Κατσιαούνη στο προσκήνιο του έφραξε προσωρινά τον δρόμο. Κατάφερε, πάντως, ο Σκόρδας να μπλοκάρει την έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού στην ΚΜΑ.

• Παρά τις προσπάθειες του απερχόμενου συμβουλίου, η γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών του Άρη αρνήθηκε την ψήφιση του απολογισμού. Έτσι, οι πρώην σύμβουλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, διότι δεν έλαβαν την πολυπόθητη απαλλαγή για τα πεπραγμένα τους.

• Χαμός γίνεται στον Πανιώνιο, καθώς τσακώνονται ακόμα και για τις ώρες που θα χρησιμοποιεί η ομάδα το «Απήλιον», το προπονητικό κέντρο που έφτιαξε ο Τσακίρης όταν κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών στην ΠΑΕ. Με πρόσχημα την εφορία, ο πρώην ιδιοκτήτης βάζει χρονικά όρια στην παραμονή των «κυανέρυθρων» στο προπονητικό κέντρο.

• Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Πανιώνιο είναι ότι διατήρησε τον κορμό των πιτσιρικάδων που τα είχαν πάει περίφημα στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Έχουν ορισμένα εξαιρετικά ταλέντα οι «κυανέρυθροι» κι εκεί θα ποντάρει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος χτυπάει και πόρτες στην Ιταλία για να εξασφαλίσει δυο-τρεις δανεικούς.

• Τον Βασίλη Κουτσιανικούλη φέρεται να έχει βάλει στο μάτι η ΑΕΚ. Αν καταφέρει να τον αποκτήσει, ο άλλοτε διεθνής επιθετικός θα ‘χει την τελευταία ευκαιρία να σώσει την καριέρα του και να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του που έμεινε αναξιοποίητο.

• Τον πιστεύουν στην ΑΕΚ τον Λαρισαίο και θεωρούν ότι με τον Κλωναρίδη μπορούν να συνθέσουν δύο εκπληκτικές πτέρυγες με ατού την ταχύτητα. Σε τέτοιες μεταγραφές θα πάνε οι «κιτρινόμαυροι» εάν τους δοθεί άδεια για την απόκτηση τριών παικτών πάνω από τα 24.

• Το τρομερό με τον Κουτσιανικούλη είναι ότι τα χρήματα που έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Εργοτέλη έφεραν την υπογραφή του Ανδρέα Βγενόπουλου. Από επιταγές των εταιρειών που ανήκουν στη MIG είχαν πληρώσει τις πρώτες δόσεις οι Θεσσαλονικείς, καθώς αξιοποίησαν τις χορηγίες που εξασφάλισαν στο πλαίσιο των πωλήσεων Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση.


Σχολιάστε εδώ