Πώς κόπηκαν οι Σημιτικοί

«Αυτές οι επιλογές είναι ένα μείγμα για κυβέρνηση ΝΔ – Σημίτη με όλους τους σταρ του εκσυγχρονισμού στην κυβέρνηση (Στουρνάρα, Γιαννίτση, Ζανιά), συν όσους μέσω ΔΗΜΑΡ έμπαιναν στο παιχνίδι, όπως π.χ. ο Ν. Μπίστης».

Θέμα όμως έβαλαν και για την επιλογή του Βασίλη Ράπανου για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών, που σημαδεύει όλη την πολιτική της κυβέρνησης. Κάποιοι είπαν ότι ο Βενιζέλος έπεσε στην… παγίδα του Σαμαρά, που πρότεινε ένα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για υπουργό Οικονομικών. Με την αποδοχή του το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται την οικονομική πολιτική αυτήν που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι ήταν λάθος.

Οι περισσότεροι μίλησαν για επιστροφή των εκσυγχρονιστών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αποδεικνύεται πως δεν ήταν τυχαία η δήλωση την επομένη των εκλογών του κ. Σημίτη για την καθυστέρηση σχηματισμού κυβέρνησης από τους τρεις, κατηγορώντας τους ότι έτσι οδηγούν τη χώρα σε έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Η… πρεμούρα του πρώην πρωθυπουργού είχε την εξήγησή της. Ο κ. Σημίτης στο μυαλό του είχε την προώθηση των δικών του ανθρώπων… Που τελικά όμως δεν πέρασαν, προ των αντιδράσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ