Πόλεμος ξέσπασε στον ΕΔΟΕΑΠ

Η αιφνιδιαστική αναφορά της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ μετά τις εκλογές ότι ενημερώθηκε στις 7 Ιουνίου από την Τράπεζα της Ελλάδος πως έχει στον λογαριασμό του Ταμείου μόλις 5,6 εκατ. ευρώ έγινε η αρχή του πολέμου, που συμπαρέσυρε συνδικαλιστές, τη διοίκηση του Ταμείου και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού έδωσε την υπόθεση στον Νίκο Κωνσταντόπουλο για κατάθεση αγωγής κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ενώ η ΕΣΗΕΑ ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση εγκαλεί τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για «παλινωδίες» και «επικοινωνιακά τρικ».

Στο επίκεντρο της όλης υπόθεσης βρίσκεται το PSI και η ανταλλαγή των ομολόγων, καθώς και το ποια τελικά είναι τα ποσά των διαθέσιμων κεφαλαίων που διαθέτει ο Οργανισμός. Επίσης, μείζον ζήτημα ήταν οι άγριες περικοπές που αποφάσισε το Ταμείο από τον περασμένο Μάιο, που απορρίφθηκαν με οργισμένες αντιδράσεις από τα σωματεία.

Αιφνιδιασμός

Όλα άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ξαφνικά η διοίκηση έστειλε επείγον κάλεσμα με SMS σε όλους τους δημοσιογράφους για «πανστρατιά σωτηρίας» του ΕΔΟΕΑΠ, ενημερώνοντας πως το Ταμείο έχει μόλις 5,6 εκατ. ευρώ και επιρρίπτοντας ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος. Χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία και ενώ η είδηση αυτή ήταν γνωστή από τις 7 Ιουνίου, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ βρέθηκε να κατηγορείται για χρησιμοποίηση επικοινωνιακών τρικ μπροστά στις οργισμένες αντιδράσεις για τις περικοπές που επέβαλε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΕΔΟΕΑΠ απέστειλε απάντηση στην Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων μετά την αποστολή εξωδίκου της παράταξης στον υπουργό Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Σε αυτήν την επιστολή προς τον Δ. Τσαλαπάτη ο ΕΔΟΕΑΠ σημειώνει πως κάθε μήνα τα σωματεία λαμβάνουν αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των ποσών από την επικούρηση.

Τους ξεσκέπασε ο Προβόπουλος…

Στις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, μετά και τα ρεπορτάζ σε ΝΕΤ και ΑΠΕ, παρενέβη η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία


Σχολιάστε εδώ