Πετάει το γάντι ο Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται διατεθειμένος να απαντήσει ακαριαία σε όποια εσωκομματική αμφισβήτηση δεχτεί. «Έχει δείξει μεγάλη ανοχή μέχρι τώρα», υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, αναφορικά με το τι θα κάνει αν αμφισβητηθεί εκ νέου πρωτίστως από τους Αν. Λοβέρδο και Μ. Χρυσοχοΐδη. Τόνιζαν χαρακτηριστικά «μακάρι», υπονοώντας πως έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και δεν θα διστάσει να αντιπαρατεθεί σκληρά μαζί τους.

Στελέχη που πρόσκεινται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν, μάλιστα, δηκτικά τη στάση που τήρησαν οι κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης σε ό,τι αφορά το ποιοι θα συμμετείχαν στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «όλοι αυτοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν μπορούν να είναι επαγγελματίες υπουργοί». Το επιτελείο όμως του Ευ. Βενιζέλου «σκανάρει» και τις κινήσεις του Γ. Ραγκούση, ο οποίος λίγο πριν από τις εκλογές επιχείρησε να ανοίξει έναν κύκλο αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου. «Το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί, ίσως γιατί ξέρει ότι τον περιμένει στη γωνία ο Βαγγέλης, και αποφεύγει να προκαλέσει», σημείωναν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, προβληματισμός υπάρχει το τελευταίο διάστημα και για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πέραν του ότι είναι σε συνεχή επαφή με στελέχη που τον στήριξαν έχει ρίξει γέφυρες και προς τον Αν. Λοβέρδο, με τον οποίο μάλιστα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα πρόσωπα που θα μετείχαν στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά, όμως, τον πρώην πρωθυπουργό οι συνεργάτες τού κ. Βενιζέλου είναι πολύ διακριτικοί και προσεκτικοί, σημειώνοντας μόνο πως «θα κάνει βόλτες ανά τον κόσμο για ομιλίες και διαλέξεις, μέχρι να τον ξεχάσει εδώ ο κόσμος».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος στην πορεία προς το Συνέδριο είναι αποφασισμένος να ανοίξει όλα τα θέματα, ακόμα και αυτά που θεωρούνται ταμπού, όπως το θέμα του ονόματος και των συμβόλων.

Όπως μάλιστα τονίζουν συνεργάτες του, «όλα είναι ανοικτά και τα πάντα θα τα αποφασίσει η βάση». Βασική επιδίωξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του κόμματος μέσα από την επαφή με τη βάση και την αποβολή του κυβερνητισμού, που τον θεωρεί μια παράμετρο που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην απαξίωση και τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ