Να πού φέρατε τους Έλληνες, κυρία Λαγκάρντ

Είναι δύο βήματα από το κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως, όπου οι αγρότες της Κρήτης μοίρασαν 25 τόνους κηπευτικά (ντομάτες, μελιτζάνες κ.λπ.) σε έλληνες πολίτες, που μέσα σε δυόμισι χρόνια τούς κάνατε ζητιάνους… Αυτός είναι ο… παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και, βέβαια, δεν είμαστε οι μόνοι κακοί και τεμπέληδες… Τα ίδια συμβαίνουν και στην Πορτογαλία, στην παραγωγική Ισπανία, στην αυτοκινητοβιομηχανική Ιταλία, στην Ιρλανδία και έρχεται η σειρά κι άλλων.

Την ίδια ώρα εσείς, κυρία γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, που από όπου πέρασε άφησε φτώχεια και δυστυχία και κυβερνητική αστάθεια, δεν πάτε στα συσσίτια για τον επιούσιο και για καμιά ντομάτα ή αγγούρι… Με μία τσάντα σας ζει ολόκληρο… σύνταγμα… Πάνω από 40.000 ευρώ κοστίζει το ρολογάκι που φοράτε… Αλήθεια, αυτό γιατί δεν το στέλνετε στις μανάδες του Νίγηρα, μια και τώρα σας έπιασε ο πόνος;

Για τα λεφτά της κυρίας Λανγκάρντ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, που μας κούνησε το δάχτυλο και μας είπε φοροφυγάδες, ισχύει η ελληνική παροιμία. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα… Είναι η μεγαλύτερη φοροφυγάς… Με τη βούλα του νόμου. Βλέπεις, οι μεγάλοι φτιάχνουν τους νόμους για την πάρτη τους, για το προσωπικό τους συμφέρον. Τα 380.989 ευρώ, που παίρνει καθαρά (με τη μετακόμισή της από τη Γαλλία στη Ν. Υόρκη πήρε τριπλάσια: – 125.000 ευρώ έπαιρνε ως υπουργός Οικονομικών), είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ (το αφορολόγητο για τους Έλληνες είναι μόλις 5.000 ευρώ)! Γιατί, λέει, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βιέννης του 1961, «ο διπλωμάτης αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική»!

Καμιά τέτοια συνθήκη φοροδιαφυγής δεν υπάρχει για τους μη αξιωματούχους πολίτες…

Την ίδια διάταξη της Συνθήκης της Βιέννης επικαλέσθηκε ο διορισμένος πρωθυπουργός μας Λουκάς Παπαδήμος που, όπως αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ», στα 6 χρόνια που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας πήρε 2.250.000 ευρώ και πλήρωσε φόρους μόλις… 511 ευρώ!

Και μετά διερωτώνται όλοι αυτοί που βρίσκονται στα υψηλά διαμερίσματα της εξουσίας, γιατί βγήκε ο κόσμος στους δρόμους, γιατί ψηφίζουν τον Τσίπρα.

Μόνο το κορόιδο ο λαουτζίκος πληρώνει φόρους και για να φάει ένα πιάτο φαΐ τρέχει στα συσσίτια.


Σχολιάστε εδώ