Νέα πρόσωπα και εκπλήξεις στο υπουργείο Άμυνας

Έκπληξη πρώτη ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου, Δημήτρης Ελευσινιώτης, πρ. Αρχηγός του Ναυτικού, ο οποίος «καρατομήθηκε» μαζί με όλη τη στρατιωτική ηγεσία πέρσι τον Νοέμβριο, όταν ο αλήστου μνήμης υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, ώρες πριν «πέσει» η κυβέρνηση του ΓΑΠ, «ξήλωσε» όλα τα ανώτατα συμβούλια των κλάδων. Προφανώς, ο κ. Βενιζέλος παραμένει σταθερός στις επιλογές του, αφού προ διετίας, ως υπουργός Άμυνας τότε, τον είχε επιλέξει για Αρχηγό του Ναυτικού.

Βέβαια, η τωρινή πρόταση οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Ελευσινιώτης είχε βάλει «πλάτη» στη συμφωνία κατασκευής των υποβρυχίων τ. 214 και στην πώληση των Ναυπηγείων. Συμφωνία που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της κυβέρνησης του ΓΑΠ και που αποτελεί «καυτή πατάτα» στα χέρια του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου. Πάντως, ως Αρχηγός προώθησε θέματα και πήρε σωστές αποφάσεις.

Έκπληξη δεύτερη ο Στρατηγός Παναγιώτης Καράμπελας, βασικό στέλεχος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, ο οποίος επελέγη ως τεχνοκράτης, αντί του αν. τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα, που θεωρήθηκε πολιτικό πρόσωπο! Άριστος αξιωματικός, με γνώσεις, εργατικός, σεμνός και με καθαρά «στρατιωτική» νοοτροπία, είναι σίγουρο ότι θα προωθήσει πολλά λιμνάζοντα θέματα. Έχει διατελέσει επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Βεβαίως, για τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο περισσεύουν οι συστάσεις. Πάντως, με τις τοποθετήσεις του όλο αυτό το διάστημα, ως τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, έδειξε ότι έχει ξεκάθαρη άποψη για τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια. Βαθύς γνώστης των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή και της τουρκικής πολιτικής, είναι βέβαιο ότι θα προωθήσει τα θέματα του ΥΠΕΘΑ που καρκινοβατούν και στους διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ – ΕΕ). Η στήλη εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία και στους τρεις.

Χαμόγελα
και περίσκεψη…

Πολλά τα χαμόγελα από τους συνεργάτες του Πάνου Παναγιωτόπουλου αλλά και τα στελέχη του Τομέα Άμυνας της ΝΔ, που συνόδευαν τον νέο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα. Όλοι όμως αντιλαμβάνονταν το μέγεθος της πρόκλησης και την προσπάθεια που θα ακολουθήσει, ακούγοντας τα πρώτα λόγια του νέου υπουργού κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο οποίος ζήτησε αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και υψηλό φρόνημα…

Αμέσως στρώθηκαν στη δουλειά

Διαδοχικές συσκέψεις και πολύωρη ενημέρωση στο ΣΑΓΕ περιείχε το πρόγραμμα του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου την πρώτη μέρα στο ΥΠΕΘΑ.

Όλα τα θέματα είναι ανοικτά, με πρώτο αυτό του μισθολογίου των στελεχών, που κατά τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Φράγκο Φραγκούλη είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού οι περικοπές των εισοδημάτων έχουν φέρει τα στελέχη σε οριακό σημείο.

Βαρύ ήταν το πρόγραμμα του υπουργού και χτες, με πολλά ραντεβού και ενημερώσεις από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σχολιάστε εδώ