Καθαρή νίκη της ΝΕΤ στις εκλογές

Η κατάκτηση από τη ΝΕΤ της πρώτης θέσης στη θεαματικότητα τη βραδιά των εκλογών δείχνει πως η ΕΡΤ, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, στα μάτια τουλάχιστον του δείγματος της AGB είναι η πρώτη επιλογή έναντι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που έχουν φιλομνημονιακή στάση. Είναι ένα ακόμη καμπανάκι στην αλαζονεία των τηλεοπτικών αστέρων και των διευθυντών ειδήσεων ότι δεν μπορούν να βρίσκονται διαρκώς απέναντι στην κοινωνία, που καταδικάζεται στη φτώχεια.

Η πλέον σοβαρή εξέλιξη είναι πως το Mega έχει αρχίσει να πληρώνει την άκριτη στήριξη στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Όπως δηλαδή έγινε περίπου με το ΠΑΣΟΚ, συμβαίνει και με το Mega, που αρχίζει να χάνει έδαφος. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο ραδιόφωνο με την άνοδο του Real και την πτώση του ΣΚΑΪ.

Η ΝΕΤ τη βραδιά των εκλογών είχε μέσο μερίδιο 18,2% και ακολούθησαν το Mega με 17%, ο ΑΝΤ1 με 15,4%, ο ALPHA με 13,6%, ο ΣΚΑΪ με 9,8% και το STAR με 3,6%. Ειδικά στην περίπτωση του ΣΚΑΪ, ο διαχωρισμός του διδύμου έφερε αποτέλεσμα, καθώς η Σία Κοσιώνη πέτυχε υψηλότερο ποσοστό από τον Νίκο Ευαγγελάτο (8,6%), που ακολούθησε στις 10.30 το βράδυ. To Mega παρέμεινε πρώτο στο σύνολο της ημέρας με ποσοστό 15,8%. Ο ANT1 πλησίασε στο 15% και η ΝΕΤ με ενημερωτικό πρόγραμμα στο 14,9%. Ο Alpha έπιασε το 13%, ο ΣΚΑΪ πέρασε το άτυπο όριο του 10%, με 11,1%, ενώ το Star συγκέντρωσε 8,1%.

Η ΕΤ1 με «γερούς» αγώνες από το Euro ήταν στο 6,3% και η ΕΤ3 έπιασε ένα «αξιοπρεπές» 2,5%. Στο σύνολο η ΕΡΤ με τρία προγράμματα συγκέντρωσε 23,7%. Υψηλή ήταν και η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ, με συνολικά 17.409.000 χτυπήματα (hits), ενώ η υπηρεσία WebTV (www.ert.gr/webtv) είχε 1.303.000 streams.


Σχολιάστε εδώ