επί του πιεστηρίου

Η κυρία Μέρκελ πάντως θα πρέπει να ανησυχεί… Γιατί τώρα αρχίζουν να νιώθουν οι γερμανοί βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες τις συνέπειες, τον αντίκτυπο της ύφεσης που βυθίζουν τη μια χώρα μετά την άλλη, μικρές και μεγάλες. Που από τη στιγμή που ο Έλληνας, ο Ισπανός, ο Πορτογάλος, ο Ιρλανδός αλλά και ο Ιταλός δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει Μερσεντές, προϊόντα της Ζήμενς κ.ά., τότε θα δουν τι σημαίνει αναδουλειά…

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πήρε το μήνυμα και το έστειλε σ’ όλους τους συμπατριώτες του, λέγοντάς τους ότι:

«Αν η Ευρώπη μπει σε ύφεση, αυτό σημαίνει ότι θα πουλάμε λιγότερα αγαθά, λιγότερες υπηρεσίες και αυτό θα έχει κάποιον αντίκτυπο στον ρυθμό της ανάκαμψής μας».

Το Βερολίνο ακούει; Πού θα πουλάτε αυτά που παράγετε;

Και επειδή κάνουν τους έντιμους και τους νομοταγείς και μας δίνουν μαθήματα ότι είμαστε απατεώνες και κομπιναδόροι, προχθές αποκαλύφθηκε ότι σε αυγά σε αγρόκτημα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας εντοπίστηκε η δηλητηριώδης χημική ουσία διοξίνη σε υψηλότερα του επιτρεπτού επίπεδα.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες… διεφθαρμένοι, κυρία Μέρκελ. Διεφθαρμένοι και με τη βούλα είναι οι υπουργοί σας. Ο κ. Ντιρκ Νίμπελ, υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας, πιάστηκε στα πράσα.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Αφγανιστάν, ο γερμανός υπουργός αγόρασε χειροποίητο χαλί αξίας 1.100 ευρώ, το οποίο επειδή δεν χωρούσε στις αποσκευές του μεταφέρθηκε στη Γερμανία με πτήση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών! Το χαλί παρέλαβε ο οδηγός του υπουργού, που δεν το δήλωσε στις τελωνειακές αρχές. Η υπόθεση διέρρευσε από υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών και ο κ. Νίμπελ παραδέχθηκε το… λάθος του.

Αυτοί είσαστε, κυρία Μέρκελ. Για 1.100 ευρώ ξεφτιλίστηκε ο υπουργός σας… Να τους χαίρεστε… Ευτυχώς, υπάρχει θεία δίκη…

Ξύπνησαν από τον βαθύ ύπνο που μόνιμα βρίσκονται πρέσβεις μας… Ξαφνικά τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει Ελλάδα και ότι έχει πρόβλημα οι κύριοι πρώην πρέσβεις: Κωνσταντίνος Αιλιανός, Αλέξανδρος Βαγενάς, Λεωνίδας Ευαγγελίδης, Κωνσταντίνος Ιβράκης, Τάσος Κριεκούκης, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Λεωνίδας Μαυρομιχάλης, Μάνος Μεγαλοκονόμος, Βασίλης Πιστινής, Γεώργιος Σαββίδης, Αναστάσιος Σιδερής και Αλέξανδρος Φίλων. Και πήραν κι αυτοί τη… ράβδο για να συνετίσουν τον ελληνικό λαό: ότι «η τυχόν έξοδός μας από την οικογένεια κρατών στην οποία ανήκουμε γεωγραφικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά θα έχει πολύ επαχθείς συνέπειες».

Μια απλή ερώτηση. Στα χρόνια της θητείας σας ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στις χώρες που ήσασταν, ποια από τα εθνικά μας θέματα προωθήσατε και εξασφαλίσατε τη στήριξή τους; Και κάτι ακόμη, 2,5 χρόνια που βιώνει ο ελληνικός λαός αυτήν την τρομακτική κρίση, που χιλιάδες έχει αφήσει άνεργους, πού ήσασταν; Βγήκατε ποτέ να πιέσετε την εξουσία για κάποια μέτρα υπέρ τους; Ή μόνο για το γκουβέρνο πάντα νοιαζόσασταν;

«Ένα είναι το αφεντικό μας. Ο ελληνικός λαός. Και στόχος μας είναι να τον υπηρετούμε», επεσήμανε με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην παρθενική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τέτοια φράση, ότι ο λαός είναι το αφεντικό μας, δεν έχει ξανακουστεί από πρωθυπουργικά χείλη. Το θέμα βέβαια είναι να το δούμε να ισχύει στην πράξη. Εκεί που ο πολίτης συναλλάσσεται με τη δημόσια διοίκηση, πρωτίστως.

Αν και υπηρεσιακός, στον έναν μήνα που έμεινε, ο κ. Πικραμμένος αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους «πολιτικούς» πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από το Μαξίμου. Αν και δεν είχε καμία ενεργό σχέση με την πολιτική, ο κ. Πικραμμένος έδωσε λύσεις σε τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε (φάρμακα, φωτιές) και είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το παραμικρό σχόλιο εναντίον του. Στην παράδοση δε της πρωθυπουργίας στον Αντώνη Σαμαρά ήταν πολύ εύστοχα, απλά και ανθρώπινα αυτά που είπε ως παραινέσεις στον νέο πρωθυπουργό της χώρας και θα ήθελε να πει ο καθένας μας. Να ‘στε καλά, κ. Πικραμμένε που, παρά το επίθετο σας, καμία πίκρα δεν προσθέσατε στη χώρα και στον λαό.


Σχολιάστε εδώ