Δημοσιογράφοι προς απομάκρυνση

Το συμβόλαιο της Έλλης Στάη λήγει στο τέλος του χρόνου, η θητεία του ΔΣ σε έξι μέρες, στις 30 Ιουνίου, ενώ ζήτημα ίσως να υπάρχει για τις εκπομπές των Κώστα Βαξεβάνη, Στέλιου Κούλογλου, Γιώργου Αυγερόπουλου και Χρίστου Βασιλόπουλου, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη, αλλά και για τον Κώστα Αρβανίτη, η εκπομπή του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο (!) της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού ήταν στο στόχαστρο ανώτατου υπουργού. Αναλυτικά:

Τον τόνο των παρεμβάσεων και της απομάκρυνσης δημοσιογράφων έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, με αφορμή ένα πρόβλημα ήχου. Χάθηκε ένα μέρος της πρώτης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού και ο Γ. Μουρούτης έγραψε στο twitter πως «τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους». Προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις και ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον Γ. Μουρούτη για «ρεβανσισμό». Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αλλαγές στους διευθυντές Ενημέρωσης.

Ζήτημα θα υπάρξει και με την Έλλη Στάη, που δέχτηκε τα πυρά της «Δημοκρατίας» το προηγούμενο διάστημα, με τη δημοσιογράφο να δηλώνει την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» ότι τα θετικά αποτελέσματα για την ΕΡΤ ήρθαν διότι το τελευταίο διάστημα δουλεύουν «πιο ελεύθερα», ζητώντας ταυτόχρονα «να αφήσουν οι κυβερνήσεις την ΕΡΤ να κάνει τη δουλειά της».

Κομβικής σημασίας θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την ΕΡΤ. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχει συγκρουστεί με τον Λ. Ταγματάρχη για τη σύμβαση με την TEAM για το Champions League (θέμα που έκανε «σημαία» του το Mega) και τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος. Δύσκολα αυτό το δίδυμο θα μπορέσει να προχωρήσει, ενώ η θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι «αυτομάτως ανακλητή», συνεπώς ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ μπορεί άμεσα να απομακρύνει τον Λ. Ταγματάρχη, αν το θελήσει. Το ΔΣ της ΕΡΤ, πάντως, προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.


Σχολιάστε εδώ