Γόντικας και Φερέιρα δύο ξένοι στην ίδια ομάδα!

Αυξάνονται καθημερινά τα γεγονότα στον Παναθηναϊκό που κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το χάσμα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα και στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μετά τη δημοσιοποίηση των επαφών που είχε ο παράγοντας του «τριφυλλιού» με τον Γιώργο Δώνη για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ήρθε η παραίτηση του Βασίλη Αλεξούδη από το προπονητικό επιτελείο των «πρασίνων» να ρίξει νερό στον μύλο του διχασμού. Ο Φερέιρα είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον προπονητή τερματοφυλάκων και τον ήθελε στο πλευρό του και την επόμενη περίοδο. Έγινε έξαλλος, λοιπόν, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αλεξούδης παραιτήθηκε επειδή διαπίστωσε την άρνηση του Γόντικα να τον στηρίξει σε κάποια παράπονα που ακούστηκαν από έναν τερματοφύλακα της ομάδας.

Ούτως ή άλλως, ο Πορτογάλος είχε πολλά παράπονα από τον Γόντικα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Έχουμε μπει ήδη στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου χωρίς να υπάρχει η παραμικρή κίνηση για να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι αποχωρήσεις παικτών που την προηγούμενη σεζόν συμπεριλαμβάνονταν στις βασικές επιλογές του Φερέιρα. Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν οι Νίνης, Καντέ, Σιμάο, Κλέιτον, Μπίαρσμιρ, ενώ βρίσκονται στον αέρα οι Μπουμσόνγκ και Κουίνσι. Αν προσθέσουμε και τις εκκρεμότητες με τους Καραγκούνη, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη αλλά και τον τραυματισμό του Λέτο, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μία ολόκληρη 11άδα παικτών που υπό προϋποθέσεις μπορούσαν να παίξουν και βασικοί. Αν και η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου, η άπνοια στο μεταγραφικό παζάρι έχει εκνευρίσει τον Φερέιρα. Κυρίως επειδή ανησυχεί μήπως ο Γόντικας επιχειρήσει να καθυστερήσει στην υλοποίηση των δικών του εισηγήσεων για να «τρέξει» άλλες μεταγραφικές επιλογές, όπως συνέβη και πέρσι, όταν άλλους παίκτες ζητούσε ο Πορτογάλος και διαφορετικούς έπαιρνε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, πάντως, έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Φερέιρα και τον διαβεβαιώνει ότι, εφόσον οι εισηγήσεις του είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ, θα υλοποιηθούν, διότι όλοι στον Παναθηναϊκό τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται. Όμως, το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης του Πορτογάλου στον Γόντικα και δύσκολα θα καλυφθεί το έλλειμμα, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό, εάν διατηρηθεί η καχυποψία του προπονητή για τον πρόεδρο.


Σχολιάστε εδώ