Άρχισαν γκρίνιες στους Ανεξάρτητους

Μάλιστα, μεταξύ αυτών που έμειναν εκτός Βουλής είναι στελέχη όπως ο Χρ. Ζώης στη Λάρισα κι ο Γ. Γιαννάκης από το Επικρατείας. Το θέμα προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθόσον προεκλογικά ο Παν. Καμμένος είχε θέσει ως στόχο διψήφιο ποσοστό και την κατάληψη της τρίτης θέσης, ενώ παράλληλα αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν το κόμμα να πέφτει πολύ κάτω από το 10%. Ο τελευταίος αποδίδει την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης στο κλίμα πόλωσης που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη στήριξη που παρείχαν στον Αντ. Σαμαρά τα Μέσα Ενημέρωσης. Ωστόσο, στελέχη του κόμματος μιλούν για λάθος χειρισμούς κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά κι ότι «πλήρωσε» την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια στις διερευνητικές εντολές μετά την 6η Μαΐου, με εκείνο το non paper με το Plan B, που περιείχε πρόταση για συμμετοχή σε κυβέρνηση. Ορισμένοι μάλιστα εγείρουν θέμα και για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει συγκληθεί κάποιο από τα κομματικά όργανα, προκειμένου να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, να επισημανθούν τα λάθη και να αναλυθούν τα αίτια της αποτυχίας. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους μάλιστα κάνουν λόγο για αλαζονική στάση από πλευράς του κ. Καμμένου και λένε ότι «θέλει να διοικεί μόνος του το κόμμα»! Τα ίδια στελέχη δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο διαρροών ψηφοφόρων, ακόμη και στελεχών, προς την κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, μετά την άνοδό της στην εξουσία.

Στο μεταξύ, ένταση έχει προκαλέσει η απόφαση του κ. Καμμένου να κρατήσει την έδρα στη Β΄Αθηνών κι όχι αυτήν του Έβρου, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός Βουλής ο Γ. Μανώλης. Ο τελευταίος είναι εύλογα εξοργισμένος με την εξέλιξη αυτή, καθότι ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του εγχειρήματος. Πόσω μάλλον που ο κ. Καμμένος τον είχε αρχικά διαβεβαιώσει ότι θα επέλεγε την έδρα του Έβρου. Την ίδια στιγμή αντιδράσεις υπάρχουν από τα τοπικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Έβρο, καθώς εκείνος που εξελέγη προέκυψε ως υποψήφιος μέσω του… facebook και δεν τον θεωρούν κατάλληλο να εκπροσωπήσει την περιοχή.

Από τις πρώτες κινήσεις του κ. Καμμένου ήταν να τοποθετήσει στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος τον Χρ. Ζώη, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής, ενώ ο Τ. Κουίκ ορίσθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.


Σχολιάστε εδώ