Την «πρωτιά» στην Α΄ Πειραιά θέλει η ΝΔ

Στις 6 Μαΐου είχε χάσει με δύο μονάδες διαφορά, αλλά τώρα το ποσοστό της μπορεί να ανέβει και να βρεθεί στην πρώτη θέση. Γι’ αυτό και πρωτοκλασάτα στελέχη της έκαναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο συγκεντρώσεις και ομιλίες και φυσικά καθημερινές περιοδείες στις γειτονιές της πόλης και στα νησιά.

Ο Κώστας Αρβανιτόπουλος «αλώνισε» τα Μανιάτικα, τα Καμίνια, το Πασαλιμάνι, τη Φρεαττύδα, την Καλλίπολη κ.λπ., ενώ έκανε πολλές ομιλίες σε σπίτια και μαγαζιά γνωστών και φίλων του που του είχαν διοργανώσει συγκεντρώσεις και στις περασμένες εκλογές.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς κατέβηκε στον Πειραιά την Τετάρτη και επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της ΝΔ που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο-φάντασμα της Ραλλείου.

Εκτιμούν στη ΝΔ ότι θα πάρει και το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη στην Αʼ Πειραιά, που ξεπερνούσε το 3%, όπου είχε πολύ δυναμικούς υποψηφίους. Σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό του ΚΚΕ έχει πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ πτώση εμφανίζει και ο Καμμένος. Ο Κουβέλης είναι σταθερός, η Χρυσή Αυγή έχει άνοδο, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ρηχά νερά.

Ανοδική τάση, και μάλιστα σημαντική, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να… λεηλατεί το ΚΚΕ και να καρπώνεται και μέρος του ΠΑΣΟΚ και των αναποφάσιστων. Το ζητούμενο είναι αν το ποσοστό αυτό συνδυαστικά μπορεί να τον φέρει στην πρώτη θέση ή όχι. Στη ΝΔ του Πειραιά, πάντως, εκτιμούν ότι, παρά το ποσοστό που θα μαζέψει απ’ όλες αυτές τις… δεξαμενές ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καταφέρει να πάρει την πρωτιά στην Α’ Περιφέρεια.

Αντίθετα, το σκηνικό είναι πολύ διαφορετικό στη Β’ Πειραιά. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη διαφορά απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα και θα ξανακατακτήσει άνετα την πρώτη θέση. Η ΝΔ φιλοδοξεί να πάρει τη δεύτερη θέση, καθώς στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν τέταρτη. Συγκεκριμένα, πρώτος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, δεύτερος ο Καμμένος με 12,40%, τρίτο το ΚΚΕ με 12,99%, ακολουθούσε η ΝΔ με 9,77% και πέμπτη ήταν η Χρυσή Αυγή με 9,49%. Η ΝΔ ποντάρει στο 1,5% που είχε πάρει η Ντόρα και στο 4,5% που θα κερδίσει από τη συσπείρωση, φιλοδοξώντας να φτάσει στο 15%, ώστε να ρίξει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο αριθμό. Παράλληλα, παράγοντες της Β’ Πειραιά που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα απολέσει κι άλλο μέρος της δύναμής του, ενώ γύρω στο 2,5% πτώση βλέπουν και για τον Καμμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θεωρείται ότι θα «αγγίξει» το 30%, ίσως μάλιστα και να το ξεπεράσει.


Σχολιάστε εδώ