Τα κόμματα αδιαφορούν για το δημογραφικό, την υπογεννητικότητα και τους πολύτεκνους

Μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο, εάν εξαιρέσει κανείς την αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαρά, σε δηλώσεις και ομιλίες του, ότι θα επαναφέρει τα επιδόματα των πολυτέκνων, όπως ίσχυαν το 2009 (πριν δηλαδή από τη θέσπιση των αντισυνταγματικών ορίων εισοδήματος για τη χορήγησή τους και τις περικοπές και μειώσεις τους από τον πρώην υπουργό Ανδρ. Λοβέρδο), τα μόνα κόμματα που γνωστοποίησαν τις θέσεις τους ήταν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τα λοιπά κόμματα αδιαφόρησαν και ούτε καν αναφέρθησαν στο πρόβλημα. Προφανώς θεωρούν ότι ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας, το δημογραφικό και βεβαίως οι πολύτεκνοι δεν αποτελούν προβλήματα με τα οποία μπορούν νʼ ασχοληθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας από την οποία διακατέχονται είναι και το γεγονός ότι με το άρθρο 89 του Ν. 40552012, που δημοσιεύθηκε στις 12-3-2012 και φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Δίκαιη Δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής», φρόντισαν να μειώσουν τη χορηγουμένη με το άρθρο 44 παρ. 21 του Ν. 17561988 στη μητέρα δικαστικό λειτουργό άδεια των εννέα μηνών, για την ανατροφή τέκνου, σε πέντε μήνες, κατά τρόπο εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό! Αυτό ήταν το πρόβλημα!

Έχουν, φαίνεται, ασθενή και επιλεκτική μνήμη, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται ότι έχουν ξεχάσει τα όσα, με το ομόφωνο πόρισμά της η συσταθείσα το έτος 1991 με την υπʼ αριθμ. 63554101 απόφαση της Βουλής των Ελλήνων διακομματική επιτροπή «για τη μελέτη σε βάθος του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και την αντιμετώπισή του», είχε επισημάνει διαπιστώνοντας: «Η δημογραφική εξασθένιση –γήρανση– της κλασικής Ελλάδας και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρʼ ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό… Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών – αλλοδαπών, κυρίως μουσουλμάνων από αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητος, διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ.) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής… Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου ενώ ήταν κατά το ήμισυ αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι και κατά το ήμισυ Σέρβοι μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα οι αλβανόφωνοι αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου με 2.000.000 ενώ οι Σέρβοι έγιναν μειονότητα με 200.000 (ποσοστό 13%) σε χρονική περίοδο 45 ετών…» (σελίδες 15, 29, 30).

Αυτά ανέγραφε τον Φεβρουάριο του 1993 το ομόφωνα πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, που υιοθέτησαν τότε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος τότε Συνασπισμός (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ). Ήταν δε προφητικό το πόρισμα αυτό με όσα ανέφερε για το Κοσσυφοπέδιο, με την τύχη των Σέρβων, που είχαν μεταβληθεί σε μια μικρή μειονότητα εκεί που ήταν το λίκνο του πολιτισμού τους. Μόνοι τους αυτοκτόνησαν εξαιτίας της υπογεννητικότητός τους. Να ελπίσουμε ότι η σημερινή εκλογική αναμέτρηση θα αναδείξει ανθρώπους θα ενδιαφερθούν για την ανατροπή αυτής της εφιαλτικής κατάστασης, για να μπορούν αύριο τα παιδιά και τα εγγόνια μας να πηγαίνουν το βράδυ για ύπνο στο σπίτι τους και να κοιμούνται ήσυχοι ότι δεν θα έχουν την τύχη των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.


Σχολιάστε εδώ