στο Twitter

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλούσαν σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας τους πολίτες να τους ψηφίσουν για να… ξαναβγάλουν τη χώρα από την κρίση. Στο ΠΑΣΟΚ από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα. Και πάνω στην ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού καταδίκασε τα «βαρίδια», έστρεψε το βλέμμα στην κοινωνία απευθύνοντας δραματική έκκληση στο twitter: «Καλούμε τους δικούς μας ανθρώπους να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. Τους περιμένουμε. Τους θέλουμε. Τους θέλουμε πάντα μαζί μας»… Όλους; Ε, όχι και όλους. Είπαμε, όλους εκτός των εσωκομματικών αντιπάλων, από τους οποίους δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί αμφισβήτηση την επομένη των εκλογών, απειλώντας με αλλαγές σε δομές και πρόσωπα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης πήρε αμέσως το μήνυμα και από την προσωπική του ιστοσελίδα υπέδειξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο για την επερχόμενη εθνική τραγωδία.

Ποιος άλλος είναι «βαρίδι»; Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανήρτησε την προηγουμένη ένα πονηρό tweet διαχωρίζοντας τη θέση του: «Χαίρομαι που δεν είμαι πια με αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλώς έκαναν και έφυγαν, γιατί αποδείχτηκαν απλώς τυχοδιώκτες».

Την ίδια ώρα η Άννα Διαμαντοπούλου δημοσιοποιούσε τις θέσεις της περί ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να επέλθει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ της ΔΗΜΑΡ, του χώρου της οικολογίας και του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγεί στην κομματική ενοποίηση. «Έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο πουλί μού θυμίζει η Διαμαντοπούλου», αναρωτιόταν χρήστης του twitter. Η απάντηση «κάτι σε άνγκρι μπερντ;» δεν του έκανε. Έψαχνε κάτι σε πιο εξωτικό.

Πιο σπάνιο πουλί από τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπάρχει; Μάλλον σε… τρυποκάρυδο φέρνει, αφού δεν σταματάει το ροκάνισμα. Σαράντα ημέρες πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, αύριο επαναλαμβάνονται, αλλά ο Πάγκαλος επιμένει να επισημαίνει στο twitter ότι «13% το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει ποτέ από το 1974». «Είναι επειδή αποσύρθηκες εσύ», του απαντούν, αλλά εκείνος απτόητος συνεχίζει τις αναρτήσεις.

«Όλοι προσπαθούν να πάρουν ψήφους και παραποιούν την πραγματικότητα», γράφει και προκαλεί δηκτικά σχόλια: «Σου κλέβουν τη δουλειά και σε άφησαν άνεργο…», «Μια πρακτική ολωσδιόλου άγνωστη στο ΠΑΣΟΚ, αναμφίβολα…». Αλλού σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφομοιώσει όλο το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ και… εισπράττει τα… ανάλογα: «Εσείς πώς ξεφύγατε;». «Γράφτηκες μέλος;». Τον πρώην αντιπρόεδρο δεν άφησε ασυγκίνητο και η αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει αμέσως το Μνημόνιο. Όπως εκτίμησε, «αμέσως οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν την εκταμίευση των πόρων, μέσα σε λίγα 24ωρα», προκαλώντας φαρμακερά σχόλια του τύπου «τελικά οικονομολόγος έχεις σπουδάσει; Νόμιζα ότι ήσουν δοκιμαστής σπληνάντερου…».

Πλήθος σχολίων προκάλεσαν στο twitter οι διακαναλικές συνεντεύξεις των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαιτέρως σχολιάστηκε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά αφορούσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Χάρρυ Κλυνν έγραψε: «Έχει πρόβλημα ο Σαμαράς, δεν μπορεί να πάει στο περίπτερο! Οι Έλληνες δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ, Αντώνηηηηη!..». Και στη συνέχεια: «Πέφτουν στοιχήματα αν θα κοιμηθεί πρώτος ο Σαμαράς ή οι δημοσιογράφοι… Για την ταμπακιέρα εν τω μεταξύ μούγκα στη στρούγκα».

Πολλά σχόλια, άλλα χιουμοριστικά και άλλα… δηλητηριώδη, γράφτηκαν στο twitter για το τελευταίο «Αλ τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου, που πολλοί εξέλαβαν ότι πριμοδοτεί προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως: «Η εκπομπή του Λαζόπουλου μετράει στον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων;», «Το σημερινό Τσαντίρι είναι μια ευγενική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ», «Λαζόπουλος ή εν συντομία “το 90λεπτο του ΣΥΡΙΖΑ”», «Προλαβαίνει ο Λάκης να πάρει τη θέση του Χανιά στο ψηφοδέλτιο;», «Έχουμε και λέμε: 12 συνιστώσες (οι γνωστές), μια ακόμα το ΠΑΣΟΚ, μια ακόμα οι μπαχαλάκηδες και τέλος μια ακόμα ο Λάκης μόνος του»…


Σχολιάστε εδώ