Σε απόγνωση οι καταστροφείς, διαβάλλουν, συκοφαντούν και εκβιάζουν

Αφήνω την κατά γράμμα εφαρμογή της ρήσης του Πρωταγόρα «τον ήσσονα λόγον κρείττω ποιείν», δηλαδή το να κάνουν να κυριαρχεί το λιγότερο έγκυρο επιχείρημα, όπως θύμισε προσφυώς την Κυριακή σʼ αυτήν την εφημερίδα ο πολυμαθέστατος «Δαμωνίδης».

Οι σφόδρα κλονιζόμενοι στυλοβάτες του ΣΑΘΡΟΥ πολιτικού μας συστήματος δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ακόμα και σε κουτσομπολιά καταφεύγουν, είτε μέσω εξωνημένων ΜΜΕ στην τρισδιάστατη μορφή τους –κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες– είτε με επιμελώς ΣΤΗΜΕΝΑ πάνελ υποτιθέμενης ενημέρωσης… Οι συστημικοί αυτοί κύριοι (και κυρίες) τσαλαπατούν άφταιγους ανθρώπους, προκειμένου να ανατρέψουν τη φορά ενός μεγάλου ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα τους συντρίψει.

Η διακαναλική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά… έσπασε κόκκαλα! Ήταν ένα φλύαρο και κουραστικό συνονθύλευμα από χιλιοειπωμένες απόψεις του, κατά λέξη αντιγραφή θέσεων του Τσίπρα και του Καμμένου (που τις ενεφάνισε ως δικές του!), χοντροκομμένη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των προγραμματικών αναλύσεων του Τσίπρα και κουβέντα φυσικά για την ταμπακιέρα. Για το πώς δηλαδή θα του επιτραπεί να αθετήσει την υπογραφή του. (Οι «τροποποιήσεις» που επικαλείται στο αποσταλέν ενυπόγραφο κείμενό του στους ξένους δυνάστες μας και να πραγματοποιηθούν σε ελάσσονα κλίμακα, θα επιβεβαιώσουν την ακλόνητη ύπαρξη του Μνημονίου, εφόσον –ενδεχόμενο αμφιβολότερον του αμφιβόλου– αναδειχθεί πρώτο κόμμα η ΝΔ.) Το πρωτοφανώς εξοργιστικό στη διακαναλική αυτή συνέντευξη ήταν ότι ζητήθηκαν ερωτήσεις εκ μέρους του περιβόητου για τη θρασύτητά του κ. Μιχελάκη ΜΟΝΟ από φιλικά διακείμενους δημοσιογράφους! Γεγονός προδήλως προσχεδιασμένο, αφού η ακατάσχετη φλυαρία του αρχηγού –με συνεχείς επαναλήψεις του κίβδηλου διλήμματος «ευρώ ή δραχμή;» και του απείρως χειρότερου (και ψευδέστατου) ισχυρισμού ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δραχμής!– απέβλεπε στον τερματισμό της συζήτησης με άλλοθι την… έλλειψη χρόνου!

Αύριο θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα. Μια μέρα αισιοδοξίας και ελπίδας. Και αυτό επειδή από το ξημέρωμα θα υπάρχει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για το βραδινό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη. Ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώνει εκείνους που θα έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Διότι το ελληνικό και ξένο κατεστημένο, τα μνημονιακά κόμματα της διαπλοκής και του εκφοβισμού, η… σοφή Μέρκελ, ο… πάνσοφος Σόιμπλε, η δισεκατομμυριούχα Λαγκάρντ (που δήλωσε μόνη της πως ΔΕΝ πληρώνει φόρους) και ο… ιδιοφυέστατος Μπαρόζο (που έχει κάλο στον εγκέφαλο) νόμισαν πως αντίπαλός του ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν πολέμησαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Λάθεψαν όμως. Δεν υπολόγισαν ότι θα αντιμετωπίσουν απευθείας ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Ο οποίος βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΧΗΜΑ που θα τον μεταφέρει στη δημιουργική αντίπερα όχθη.

Αλληλένδετα, επομένως, το ΟΧΗΜΑ και το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ σε ψηφοφόρους. Με την πρωτοκαθεδρία, βέβαια, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέτει επιπλέον τον Αλέξη Τσίπρα, έναν χαρισματικό ηγέτη. Διότι χωρίς την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι σκεπτόμενοι Έλληνες θα είχαν αποπροσανατολιστεί και δεν θα ήξεραν τι να ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας μας και σε περίπτωση –το πιθανότερο– που δεν θα έχει αυτοδυναμία. Το ερώτημα για τη ΔΗΜΑΡ είναι καταλυτικό. Τι θα κάνει ο λαλίστατος Φώτης Κουβέλης, που κόπτεται για την κυβερνησιμότητα του τόπου και ζητάει μάλιστα εκλογική ενίσχυση του κόμματός του; Θα αδιαφορήσει; Ή μήπως θα ζητήσει να επιβάλει ατόφιες τις δικές του θέσεις στο κατά πολύ μεγαλύτερο κόμμα από το δικό του;

Φρονώ ότι σε μια τέτοια περίπτωση –και με το ΚΚΕ οχυρωμένο πίσω από τη δογματική απραξία του (που θα μειώσει, άλλωστε, κατά πολύ το εκλογικό του ποσοστό)– ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μην επιμείνει στην αριστερή του καθαρότητα. Ας μην ξεχνάει ότι οι περισσότεροι από εκείνους που του έδωσαν αυτήν την απίστευτη δύναμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Ας καταφύγει, επομένως, στη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τους οποίους συμφωνεί στο ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Ουδείς πρόκειται να τον ψέξει γιʼ αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Αρκετοί θα τον επαινέσουν.

Καταλήγω επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά –και με την ίδια διατύπωση–, κινδυνεύοντας να θεωρηθεί πως έχω καταντήσει έρμαιο μιας έμμονης ιδέας, ότι η ενεργοποίηση του συνδρόμου του ΝΤΟΜΙΝΟ θα λειτουργήσει σαν ΑΜΕΣΗ έκρηξη βόμβας μεγατόνων στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΖΟΥΜΕ. Γιʼ αυτό το συνοφρυωμένο κονκλάβιο των… σωτήρων μας θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μας κυβερνήσει.

ΥΓ.: Η Εθνική μας το βράδυ στο ποδόσφαιρο δεν είχε τύχη. Εγκληματίας ο προπονητής της Σάντος. Επέλεξε μεταξύ πλειάδας ΑΡΙΣΤΩΝ τερματοφυλάκων τον χείριστο Χαλκιά και τον ελληνοποιηθέντα γερμανό Χολέμπας, που ήταν μοιραίος και στα δύο προηγηθέντα παιχνίδια.


Σχολιάστε εδώ